Tolvåring och trettonåring tagna för våldtäktsförsök

NYHETER

En tolvåring och en trettonåring från Borås har gripits misstänkta för fyra angrepp på unga kvinnor på mindre än en vecka.

Polisen vet inte om de två pojkarna känner varandra men uppger att de misstänks för våldtäktsförsök, misshandel och sexuellt ofredande.

Den första pojken, en trettonåring, hämtades av polis tidigare i veckan.

– Han har delgivits misstanke om två fall av sexuellt ofredande och misshandel, säger Thomas Fuxborg vid Göteborgspolisen.

Samma pojke misstänks också för ett våldtäktsförsök i en ort utanför Borås.

– Det är samma pojke. Han blev omedelbart omhändertagen av socialen, säger Fuxborg till Aftonbladet.

I går grep polisen dessutom en tolvåring på bar gärning när han attackerade och försökte våldta en 19-årig kvinna i samma ort som 13-åringen misstänks för våldtäktsförsök i.

Pojken angrep kvinnan sedan de gått av samma buss. Han tog tag i henne och slog henne med knytnäven i ansiktet. Sedan drog han ned hennes byxor till knäna och sade att han ville ha sex. Kvinnan räddades av en familj som hörde hennes skrik och kom till undsättning.

Undersöker om det finns fler fall

Polisen trodde först att samma pojke låg bakom alla angreppen men arbetar nu för att se om de två pojkarna gjort sig skyldiga till fler anfall mot kvinnor.

– Vi jobbar för att se om det finns andra fall. Både under veckan och tidigare.

Thomas Fuxborg vill inte berätta så mycket om de två pojkarna. Han säger att de inte är släkt men att utredningen får visa om de känner varandra.

– Av hänsyn till de båda killarnas unga ålder och de här fyra tjejernas unga ålder vill vi inte gå ut med för mycket.

ARTIKELN HANDLAR OM