Idrottsledare och lärare utreds för sexbrott mot flicka

NYHETER

En flicka i övre tonåren tros ha utnyttjats sexuellt av en lärare i Skövde.

I dag häktades en idrottsledare misstänkt för att ha förgripit sig på samma flicka.

– Vi hoppas att det här fallet inte växer ytterligare, säger Tony Johansson utredningschef vid Skövdepolisen.

Mannen som är i 35-årsåldern träffade flickan genom sitt jobb som idrottsledare. Han greps och anhölls av polis i tisdags och i dag hölls det häktningsförhandlingar vid Skaraborgs Tingsrätt.

Han är på sannolika skäl misstänkt för sexuellt tvång. Enligt polisens utredare ska mannen ha förgripits sig på en av de tonåringar som även utnyttjats av en lärare i 40-årsåldern i Skövde.

– Det är samma målsägande i de två fallen, säger utredaren Tony Johansson.

Polisen är förtegen om utredningen, men säger att det inte finns någon känd relation mellan de två misstänkta männen.

– Det finns en förklaring till hur hon har fallit offer för dem båda, men jag vill inte gå in på det, säger Tony Johansson.

Utnyttjade elev

Den misstänkte läraren greps i förra veckan Han misstänks för upprepade övergrepp, bland annat våldtäkt mot en underårig elev och sexuellt utnyttjande av ytterligare en elev.

– Jag blir ledsen att det är ytterligare en man, men jag är inte förvånad. Med den tidigare händelsen som polisen utreder så förstod jag att det fanns andra förgreningar. Den här mannen har någon koppling till läraren, men det är ingen som är anställd inom skolförvaltningen, säger skolchefen i Skövde, Anna Sundström till TT.

Är du orolig att det kan vara fler män inblandade?

– Nej, då borde polisen uppdagat det vid det här laget, säger hon.

Reaktionen från personal och elever när det avslöjades att ytterligare en man sexutnyttjat elever var inte lika stark som när läraren greps av polisen i förra veckan, enligt Sundström.

– Det är klart att vi pratar om det här och vi skickar ut information till föräldrar varje vecka. Det kommer nog löpa på så här fram till jul, säger hon.

Kommer ni göra något mer?

– Vi kommer självklart att sätta oss ner och diskutera vad vi behöver förbättra för att undvika något liknande i framtiden, säger Anna Sundström.