”Perssons framträdande är det bästa vi gjort tillsammans med JKL”

Göran Persson: Möjligt att det var så

NYHETER

Bil Sweden anlitade Göran Persson för att tala sig varm för fordonsindustrin – inför politiker och media.

–?Vi fick ut vårt budskap. Det han sa gick hem och citerades i många tidningar. ”Göran Persson tycker” och ”Göran Persson tänker”, säger vd:n Bertil Moldén.

Men Persson förnekar att han jobbat för bilindustrin.

Foto: Foto: MATS STRAND
talade i almedalen Den 9 juli 2007 flög lobbyorganisationen Bil Sweden in Göran Persson till Almedalen i Visby. Han talade i tio minuter. ”Medialt fick vi payback så det heter duga”, säger Bil Swedens vd Bertil Moldén.

Almedalen, 9 juli 2007

Lobbyorganisationen Bil Sweden flyger in den före detta statsministern för att han ska medverka på deras seminarium.

När Aftonbladet i efterhand pratar med Bil Swedens vd Bertil Moldén är han mycket tydlig med att Göran Persson medverkade som just JKL-konsult.

–?Vi är kunder hos JKL sedan 4–5 år tillbaka. Göran Perssons framträdande i Almedalen är det bästa vi gjort tillsammans med JKL, säger han.

–?Under de tio minuter han drog sin predikan om hur viktig bilen var så smälte hela församlingen. Hela politiker-Sverige, hela näringslivet, alla beslutsfattare är i Almedalen. Flera tv-kanaler, tidningar och radiokanaler står där och det är veckans grej att Göran Persson flyger in och ut bara för oss och gör sitt enda framträdande den sommaren. Medialt fick vi payback så det heter duga.

”Det är en affärshemlighet”

H ur går det till när man vill anlita Persson?

–?Det är affärshemligheter. Men man för en dialog, säger Bertil Moldén.

När Aftonbladet frågar Göran Persson om han arbetat åt bilindustrin i sin roll som JKL-konsult förnekar han det till en början.

– Nej, jag har inte jobbat för bilindustrin, säger han.

Bil Sweden säger att du jobbade åt dem på Almedalsveckan.

– Jaha, då kanske det är möjligt att det var så. Men det var inget konstigt. Jag sa inget jag inte sagt förut. Jag tror på bilindustrin, säger Göran Persson.