Polismördaren i USA skjuten av polis

Hotade att döda poliser innan dådet

NYHETER

Maurice Clemmons som misstänks för mordet på fyra poliser i Seattle i helgen har skjutits till döds av polis.

Enligt polistalesmän miste Clemmons livet i eldstriden som utbröt när han inte samarbetade med patrullen som försökte gripa honom.

De fyra uniformerade poliserna sköts ihjäl när de drack sitt morgonkaffe på ett kafé i Seattle i söndags. Polisen uppgav tidigt att Maurice Clemmons, en känd kriminell, misstänktes för dådet.

Skottdramat, som liknats vid en avrättning, utlöste en massiv polisjakt som i går utmynnade i en eldstrid i ett hus i Seattle. Där försökte polisen få ut den misstänkte gärningsmannen med sprängmedel, megafoner och förhandlare.

Blodiga bandage

När polisens specialstyrka till slut trängde in i huset var Clemmons spårlöst försvunnen och därmed fortsatte jakten.

En talesman för polisen uppgav att Clemmons kan ha skadats i skottlossningen och vittnen uppgav att han flytt med skottskador i överkroppen. Blodiga bandage hittades i en bil som Clemmons använt.

På tisdagsmorgonen hann dock polisen i fatt Clemmons och i konfrontationen som följde sköts han till döds.

37-årige Clemmons beskrivs som en en mycket våldsam brottsling. Han dömdes som tonåring för grovt rån och stöld till ett fängelsestraff på 95 år. Han fick dock straffet förkortat och släpptes 2001 av guvernör Mike Huckabee, som ställde upp i republikanernas preliminärval förra året.

Ville döda poliser

Clemmons fortsatte dock den brottsliga banan. När han misstänks ha mördat de fyra poliserna stod han åtalad för våld mot tjänsteman och för att ha våldtagit ett barn. Han hade dock släppts ur häktet.

De senaste uppgifterna är att Clemmons innan skottdramat på caféet hotat att döda poliser men att dessa hotelser inte tagits på allvar. Precis innan händelsen ska grannarna ha klagat på att han kastat stenar genom deras fönster.

Clemmons syster uppges också ha sagt till polisen att han "inte varit sig själv" den senaste tiden och stundtals uppträtt "oberäknerligt och osammanhängande".