Socialdemokraterna vill ha dina pengar

Ur Socialdemokraternas kampanj.
NYHETER

Nu kan du ge bort ett maktskifte i julklapp.

Idén kommer från Socialdemokraterna.

En gåva kan räcka till tio telefonsamtal eller 20 valaffischer.

100 kronor räcker till mycket. Det sägs kunna ge fyra gatubarn möjligheten att delta i en julfest i Rwanda, ge ett förskolebarn frukost under två veckor i Zimbabwe eller så kan 100 kronor göra att Socialdemokraterna kan ringa tio samtal eller skicka femton direktbrev.

Partiet följer välgörenhetsorganisationernas exempel och startar idag en insamlingskampanj på nätet där du kan ge bort en gåva. Insamlingen kallas Maktskifte 2010.

– Dels gör vi det för att få in pengar, men också för att sänka tröskeln för människor att engagera sig politiskt och för att få kontakt med sympatisörer, säger Karin Pettersson, kommunikationschef för Socialdemokraterna.

Under valåret 2006 fick Moderaterna 30 miljoner kronor från hemliga givare. Det är mer pengar än de andra partierna fick och Socialdemokraterna vill inte ge dem den fördelen. "Mot hemliga sällskap tänker vi ställa alla vanliga människor som vill ha en ny politik för Sverige", skriver Socialdemokraterna på hemsidan och uppger att alla som skänker över 20 000 kronor offentliggörs i partiets årsredovisning.