Woods får böter för vårdslöshet i trafik

Åtalas inte för några andra brott

NYHETER

Tiger Woods får betala 1 100 kronor för vårdslöshet i trafik.

Han åtalas inte för några andra brott – och polisen säger att ingen anmälan har gjorts om misshandel.

Golfstjärnan får alltså böter för bilkraschen utanför hemmet i Orlando i förra veckan.

Men summan på drygt 1 100 kronor torde inte lämna några kännbara spår i plånboken för världens bäst betalde idrottare. Förra året tjänade han 875 miljoner kronor.

Och Floridapolisen "kommer inte att väcka något åtal i ärendet, inte heller finns det något vittnesmål eller bevis som skulle stödja åtal för något annat än vårdslöshet i trafik", säger polisen Kim Montes, till AP.

– Trots Mr Woods kändisstatus har Floridapolisen utfört sin utredning på samma professionella sätt som den strävar efter att göra med varje trafikutredning, säger Kim Montes.

Ingen anmälan om våld

Frågetecken har omgärdat incidenten när Tiger Woods tog bilen klockan 2.25 på morgonen i Fredags och krockade med en brandpost och ett träd.

Spekulationerna ökade efter att Woods i måndags lämnade återbud från sin egen golfturnering – och hänvisade till skador från olyckan.

Kim Montes säger att det inte finns någon anmälan om våld i hemmet.

Och Bill Sharpe, advokat för grannen som ringde larmsamtalet, säger att Woods skador var "överensstämmande med en bilolycka och inte överensstämmande med att han skulle ha blivit slagen. Skråmorna i hans ansikte ser ut som skador på någon som varit i en mindre bilolycka och slagit sitt huvud i vindrutan... Ingen av hans skador ser ut som om han misshandlats av sin fru".

"Hon var orolig"

Sharpe säger att grannen och hennes två vuxna söner gick ut efter att de hörde bilkraschen och att Woods fru, Elin Nordegren, bad dem ringa efter hjälp.

Grannarna såg hur Nordegren satt på knä bredvid sin man och var upprörd över skadorna och försökte lugna den halvt medvetslöse Woods.

– En sak som vi vill klargöra är att fru Woods attityd var att hon var orolig över sin man. Hon försökte hjälpa honom. Hon var orolig, säger Bill Sharpe.