Hemlösa kan ärva miljarder

1 av 2 | Foto: Foto: ALL OVER PRESS
Zsolt Peladi och hans bror kan nu kanske få ett normalt liv.
NYHETER

Bröderna Zsolt och Geza Peladi säljer skrot och bor i en grotta.

Nu kan de bli mångmiljardärer.

– Det kommer att gottgöra det liv vi levt hittills, säger de.

Utblottade bröderna Zsolt och Geza Peladi tillbringar nätterna i en grotta utanför Budapest och dagarna med att sälja skrot.

Men nu kan turen ha vänt – miljarder gånger om. Allt tack vare deras tyska mormor som de aldrig träffat, uppger Austrian Times.

– Vi visste att vår mor kom från en rik familj, men hon var en svår person som förstörde relationerna, och senare övergav oss, säger Geza, 43.

Spårades av advokat

Efter mormoderns död spårade hennes advokat upp de två bröderna – som tros vara hennes biologiska barnbarn – via hjälparbetare:

– Han sa att han kunde förändra deras liv med en stor summa pengar, säger Gyula Balazc Csaszar, som jobbar vid en välgörenhetsorganisation i Budapest.

Det som återstår innan Zsolt och Geza Peladi kan åka till Tyskland och hämta arvet på nästan 50 miljarder kronor är att de kan styrka familjebanden, bland annat genom moderns dödsattest.

Grottmänniskor

– Om det löser sig kommer det att gottgöra de liv vi levt hittills. Vi har bara haft varandra, ingen kvinna skulle någonsin titta på oss grottmänniskor. Men med hjälp av pengarna kanske vi äntligen kan hitta en partner – och få ett normalt liv.

– Vi vet inte ens om mormor visste att vi fanns. Som jag förstår det hittade de oss genom släktforskning, säger Geza.