Bulla upp – med böcker

I dag får du ”Småkakor” på köpet med tidningen

1 av 10 | Foto: JONAS BILBERG
Linnéa Seidel.
NYHETER

Småkakor – med stor smak.

Och ytterligare 19 unika böcker med Sveriges bästa recept.

Börja samla – och baka – redan i dag.

I samarbete med Tasteline kan Aftonbladet nu erbjuda en komplett samling med allt du behöver veta för att kunna baka kakor, bullar, muffins, pajer – och allt möjligt och omöjligt gott.

Med start i dag släpps en bok i serien ”Livets goda” varje vecka. Den första, ”Småkakor”, får du på köpet med dagens Aftonbladet. Totalt innehåller samlingen 20 böcker.

Recept med knorr

Bakom recepten står bakningsbloggerskan och tårtkreatören Linnéa Seidel, 22.

– Det är så kul att det är en ung tjej som gjort det här. Hon har plockat upp mycket gammalt som man känner igen från farmors kakfat. Och så har hon satt sin egen 2009-knorr på det hela, säger Magdalena Kvarning, chefredaktör på Tasteline.

De flesta recepten är enkla. Sådant alla vågar sig på. Men det dyker också upp en och annan utmaning. Som den klassiska brittiska fruktkakan som helst ska ”mogna” några dagar efter att den gräddats. Och de hemmagjorda dammsugarna.

Lagom till jul blir det adventsbak och julgodis.

Efter nyår handlar det om att baka smalt. Sedan bjuds det på fantastiska muffins, pajer och bullar.

Och hel bok är bara om kladdkakor.

Avslutas med tävling

– Min personliga favorit är ”Baka till brunch”. Och så blir man väldigt sugen på att göra ett eget litet barnkalas när man tittar i ”Baka med barn”. Även om man inte har några barn, säger Magdalena Kvarning.

Förutom hundratals recept och inspirerande texter av Linnéa Seidel, är varje bok full av vackra och smakfulla bilder av Katja Kristoferson.

Kakfesten avslutas med en läsartävling där de bästa recepten samlas i sista boken. Förutom att du har chansen att bli kakboksförfattare så utlovas finfina priser.

Så nu är det bara att ta fram bunkarna och inspirationen och sätta igång.

Emma Eneström