Äldre par försvunnet sedan en vecka

NYHETER

Kvinnans övergivna bil med hennes plånbok har hittats i ett naturreservat i Motala.

I dag fortsätter polisen att söka i det svårtillgängliga området.

Paret har nu varit försvunna i en vecka.

Ett äldre par saknas sedan i torsdags förra veckan i Motala. Ingen i parets närhet har varit i kontakt med kvinnan, som är 78 år, eller den 82-årige mannen sedan eftermiddagen den 26 november.

Mannen och kvinnan är ett par och eftersom ingen av dem har gått att nå så förutsätter polisen att de var tillsammans när de försvann.

Polisen hittade i går kvinnans övergivna bil i Hålebergets naturreservat norr om Motala. I bilen fanns hennes handväska och plånbok.

Söker igenom skogen

– Bilen har stått där sedan i fredags, men först på onsdagen fick vi in samtal om det. När vi fick reda på att det var kvinnans bil kontrollerade vi den, säger Ronnie Dahlqvist, vakthavande befäl vid polisen i Linköping.

Polisen sökte under gårdagen igenom prioriterade delar av området med hundpatruller och helikopter. I natt fortsätte två hundförare att söka i skogen.

Kan ha åkt vidare

– Vi vet inte vad som har hänt dem. Kanske har de blivit upphämtade av någon bekant eller tagit sig härifrån på något sätt, säger Ronnie Dahlqvist.

Paret är bosatt i Motala. Polisen har varit i kontakt med de anhöriga, men ingen vet något om vad som kan ha hänt paret.

– Totalt söker ett 30-tal personer just nu efter paret. Det är poliser, hundförare och hemvärnsmän, säger Susann Anckarman, pressinformatör vid polisens länskommunikationscentral i Linköping.

Polisen misstänker än så länge inget brott.

ARTIKELN HANDLAR OM