Woodsaffären – dag för dag

NYHETER
Foto: AP
Tiger och Elin.

25 november: Veckotidningarna National Enquirer och Star rapporterar att Tiger Woods, 33, sedan juni i år bedragit sin hustru, svenska Elin Nordegren, med en nattklubbsvärdinna från New York, 34-åriga Rachel Uchitel.

25 november: Woods och Uchitel förnekar uppgifterna och skramlar med advokater.

27 november: Strax före halv tre på morgonen kolliderar Tiger Woods med en brandpost och kraschar mot ett träd strax utanför sitt hem i Florida. Båda baksätesrutorna är utslagna. Polisen hävdar att Elin slagit ut rutorna för att ”hjälpa Tiger”.

28 november: Flera medier rapporterar att bilolyckan föregåtts av ett våldsamt otrohetsgräl mellan Tiger och Elin. Golfstjärnans hustru ska ha klöst sin make i ansiktet och jagat honom med en golfklubba.

29 november: Tiger bryter tystnaden. I ett uttalande tar han på sig skulden för bilkraschen och uppger att Elin uppträtt ”modigt”.

30 november: Nya uppgifter om kraschen och golfstjärnans skador. Men Woods tiger och vägrar samarbeta med polisen. När de vill höra honom om olyckan får de beskedet att han inte är anträffbar.

1 december: I en stor intervju i New York Post förnekar Rachel Uchitel romansen med Tiger Woods. Hon kallar allt för lögn.

2 december: Jamie Grubbs, 24, träder fram i US Weekly och uppger att hon haft en romans med Tiger sedan våren 2007. Hon styrker uppgifterna genom att förse tidningen med en rad sms och telefonmeddelanden från Tiger. I Life & Style pekas Kalika Moquin ut som ytterligare en av Tigers älskarinnor.

Samtidigt ber golfstjärnan om ursäkt och säger att han svikit sin familj. Men ursäkten är luddigt formulerad och förklarar inte vad det är han ber om ursäkt för.

3 december: Rachel Uchitel ställer in en planerad presskonferens. Radaronline rapporterar att Tiger köpt hennes tystnad för sju miljoner kronor. Floridatidningen Sun-Sentinel rapporterar att Tiger och Elin går i ”intensiv äktenskapsrådgivning”.

I det ursprungliga äktenskapsförordet skulle hon få 140 miljoner kronor – om äktenskapet höll minst tio år. Nu ska golfstjärnan, enligt New York Post som hänvisar till sajten The Daily Beast, ha förkortat gränsen till sju år och höjt den möjliga totalsumman med hundratals miljoner.

(Aftonbladet)