Gör reklam i riksdagen – igen

Bodström läser julsaga i sitt tjänsterum

Thomas Bodström spelade in filmen i sitt tjänsterum. Det är okej enligt riksdagens regler och filmen får ligga kvar på Youtube.
NYHETER

Thomas Bodström har gjort det igen.

Spelat in en reklamfilm i riksdagen, alltså.

Denna gång har han på sig tomteluva och läser en julsaga som han skrivit själv.

I våras spelade Bodström in en reklamfilm för sin senaste deckare, ”Idealisten”, i riksdagens kammarsal. Men inspelningen stred mot riksdagens regler och talmannen krävde att filmen skulle tas bort från Youtube – varpå Bodström kröp till korset och bad om ursäkt.

Slipper kritik

Den här gången filmar han sig själv när han läser sin julsaga för Allers. Den handlar om en miljövänlig direktör som låter polisen släppa en välvillig godistjuv.

Men nu sker inspelningen på Thomas Bodströms tjänsterum och inte i kammaren. Och riksdagens talman Per Westerberg ser därmed mildare på upptåget:

– Jag har inga synpunkter. Det var ju på tjänsterummet den här gången och när det gäller tjänsterummet får man själv bestämma om man vill fota där eller inte, säger han.

Skrev för Allers

Bakgrunden till filmen är att Thomas Bodström, liksom till exempel Charlotte Perelli och Svensk Damtidnings hovreporter Daniel Nyhlén, har tackat ja till att skriva en julsaga för Allers på temat ”För att få en vit jul måste vi handla grönt”.