”Jag har strypt henne”

Foto: Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
hotade med självmord Trumfkortet mot 33-åringen är ett inspelat telefonsamtal till SOS Alarm och enligt uppgifter till Aftonbladet ska han då ha sagt att han strypt Erika Eriksson.
NYHETER

Klockan sju i söndags morse ringde 33-åringen till 112.

– Jag har strypt henne.

Nu är mannen häktad för mordet på Erika Eriksson.

Mördad Erika Eriksson hittades död tidigt i söndags morse.

Dold under två stora vinterjackor gjorde 33-åringen i går eftermiddag entré i sal 13 i Solna tingsrätt.

När han satt sig framför häktningsdomaren tittade han försiktigt ut från sitt skydd av tyg. Ett blekt och orakat ansikte tittade fram, stundtals begravt i händerna.

”Mår dåligt”

30 minuter senare var mannen häktad, på sannolika skäl misstänkt för mordet på Erika Eriksson, 27.

Kammaråklagare Christina Voigt bekräftade i går Aftonbladets uppgifter om att 33-åringen gjort vissa medgivanden, att han hotat med självmord och att han därför finns på en rättspsykiatrisk avdelning.

– Han är förkrossad och mår fruktansvärt dåligt.

Minns inget

Polisen trumfkort är ett inspelat telefonsamtal tidigt i söndags morse. Då ringde 33-åringen själv till SOS Alarm. Enligt Aftonbladets uppgifter ska han ha sagt att han strypt Erika Eriksson.

– Han har gjort vissa medgivanden om vad som har hänt i lägenheten. De uppgifter han lämnade då stöds av de skador som fanns på kvinnan, säger Voigt.

Nu, i efterhand, säger 33-åringen att han inte minns något av händelserna i kvinnans lägenhet i Spånga. Han var för berusad.

Polisens bevisning bedöms som stark och inte ens försvarsadvokaten Tobias Fälth kunde invända mot häktningen:

– Det är inte oväntat. Med det som presenterats kan jag i detta skede förstå att de anser att han ska häktas på sannolika skäl.

Födelsedagsfest

Fälth vill dock inte säga om hans klient erkänner eller nekar till brott.

33-åringen och Erika Eriksson träffades genom datorspelet World of warcraft och hennes död föregicks av en födelsedagsfest med deltagare från spelet.