Knut, 70, bands och torterades – 24-årig man häktad

Polisen misstänkte tidigt att det handlade om ett rån som hade gått över styr.
NYHETER

Knut Nilsson, 70, lämnades att dö, bakbunden och svårt misshandlad.

I dag häktades en 24-årig man misstänkt för det brutala brottet.

Sedan tidigare är en 15-årig pojke misstänkt i utredningen.

Brottet hade inslag av tortyr.

Knut Nilsson misshandlades svårt innan han slutligen bands fast på sin gård utanför skånska Eslöv. Kroppen hittades den 16 maj förra året.

Ingen vet exakt hur länge han hade legat när grannarna hittade honom död.

Levde i flera dagar

I utredningen talas det om minst fyra dagar. Polisen tror att han var vid liv i flera dygn innan han till sist dukade under av svält och törst.

Motivet till brottet är oklart, men polisens teori är att det rör sig om ett rån som gått överstyr. Den grova misshandeln kan ha varit ett sätt att pressa honom på pengar.

Tidigare i veckan greps den 24-årige mannen misstänkt för delaktighet i brottet.

Åklagaren Helena Ljunggren ville ha honom häktad för mord eller medhjälp till mord, men vid häktningsförhandlingen på lördagen nöjde sig tingsrätten med att häkta honom för grovt vållande till annans död elternativt grov misshandel.

”Tunn bevisning”

Rätten beslutade om yppandeförbud i ärendet, vilket innebär att varken åklagaren eller 24-åringens advokat Sven-Eric Ohlsson

får ge några kommentarer i fallet. Men Sven-Eric Ohlsson lät ändå förstå att han var missnöjd med att hans klient häktades.

– Jag tycker att bevisningen är tunn, säger advokaten till TT.

Pojke inblandad

Sedan tidigare är en nu 15-årig pojke misstänkt för delaktighet i mordet. Men på grund av att han bara var 14 år när brottet begicks kommer han inte att ställas inför rätta.

Åtal ska vara väckt senast den 18 december.

ARTIKELN HANDLAR OM