Tigers svärmor ställer in sina uppdrag

Foto: Per-Olof Snns
Barbro Holmberg ställer in - och åker till USA. Bilden från ett tidigare tillfälle när dottern Elin Nordegren var på besök hemma i Sverige.
NYHETER

Elin Nordegrens mamma Barbro Holmberg ställer in alla sina uppdrag som landshövding i Gävleborg.

Enligt Sveriges Radio är hon på väg till USA.

Beslutet att Barbro Holmberg tar semester meddelades på måndagen av länsstyrelsen i Gävleborg. Hon ställer in samtliga uppdrag den här veckan.

Enligt uppgift till Sveriges Radio är hon på väg till USA, men det är inget som länsstyrelsens informatör Eva Malmborg kan bekräfta.

– Landshövdingen har tagit semester och finns inte anträffbar den här veckan.

Holmbergs beslut att ta ledigt kom plötsligt. Den här veckan skulle hon bland annat ha medverkat vid länsstyrelsens insynsråd, invigningen av vattendagarna i Bollnäs samt onsdagens Landshövdingedagar i Stockholm, uppger Sveriges Radio.

”Hennes privata liv”

Eva Malmborg vill inte kommentera orsaken till avbrottet.

– Jag är bara informatör för länsstyrelsen och kan bara meddela att hon är ledig. Jag vet inte var hon befinner sig, det är hennes privata liv.

Det är oklart om Holmbergs plötsliga semester har något med dottern, Elin Nordgrens stormiga familjesituation att göra.

Hela världens blickar har den senaste veckan varit riktade mot familjen, sedan maken Tiger Woods påstådda otrohet målats upp i pressen.

Paret har inte visat sig offentligt sedan Tiger Woods natten till förra fredagen kraschade in i ett träd med sin bil.

Golfstjärnan själv har legat lågt och bara gjort två korta uttalanden på sin hemsida. Kortfattat har han bett sin familj om ursäkt, men han har inte kommenterat anklagelserna mot honom.

De amerikanska tv-bolagen står nu i kö för att få den första intervjun med Woods.