Kidnappad befriades av poliser

Ung kvinna låg bunden under säng

NYHETER

Den 19-åriga kvinnan lämnades bunden under en säng i en ensligt belägen stuga.

Kristianstadsbladet skriver att kvinnan träffade den misstänkte kidnapparen på en chattsida.

Till slut lyckades hon larma polisen och nu jagar polisen hennes kidnappare.

Foto: Foto: TOMMY SVENSSON/SCANPIX
Offret slog själv larm I den här stugan hittades den kidnappade kvinnan. Hon larmade polis med sin mobil- telefon.

Vid 17-tiden i går eftermiddag lyckades polisen efter närmare en timmes sökande hitta den stuga i Balsvik utanför Kristianstad där kvinnan låg fången.

– Det var kvinnan själv som med sin mobiltelefon lyckades larma polisen, säger Calle Persson på Skånepolisens ledningscentral.

Polisen är förtegen

Vad som hänt, eller vem som hållit henne fången, ville polisen i går inte berätta.

– Vi söker efter en gärningsman i området, det är allt jag kan säga, säger vakthavande befäl i Kristianstad till Aftonbladet.

Hur är det med kvinnan?

– Hon mår fysiskt okej, men är naturligtvis chockad.

Under gårdagskvällen förhördes hon på sjukhuset, dit hon fördes med ambulans. Polisen vill dock inte berätta vad hon sagt.

Inte heller vill man säga hur länge de tror att kvinnan legat bunden i stugan.

Träffades på nätet

Linda Olsson, yttre befäl vid polisen i Kristianstad, säger till Kristianstadsbladet att kvinnan pekat ut en man i 20-årsåldern. Mannen misstänks nu för människorov.

– Han är känd av kvinnan sedan tidigare. Hon har gett oss uppgifter om identiteten och nu ska utredningen visa om det är han som är gärningsmannen.

Enligt tidningen har mannen och kvinnan fått kontakt med varandra via en chattsida på nätet och att de stämt träff. Kvinnan hade tagit sig till mötesplatsen på cykel.

Polisen planerar nu att granska nätsidans chattkonversation mellan kvinnan och den misstänkta gärningsmannen. Syftet är att hitta spår som kan leda till mannen.

Enslig stuga

Den aktuella stugan ligger mycket ensligt, längs en cykelväg nere vid Råbelövssjöns strand. Utanför den vita stugan står en gammal träbänk, en grill och ett diskställ.

Ingen av de närmaste grannarna, som bor flera hundra meter bort, Aftonbladet talat med hade sett något anmärkningsvärt under gårdagen. Inte heller vet de om någon bor i stugan permanent.

– Det har mest varit poliser här hela kvällen, med sirener och så, säger en av grannarna.