”Elin flyttar ut”

Foto: John Raoux
Tiger Woods och Elin Nordegrens hem i Windermere, Florida.
NYHETER

LOS ANGELES. Elin Nordegren har fått nog.

Nu har hon flyttat ifrån golfmiljardären Tiger Woods, enligt amerikanska uppgifter i natt.

Samtidigt visar dokument från polisutredningen att han kan ha varit påverkad av alkohol och mediciner vid bilkraschen.

Uppgifterna om Elins flytt, från sajten Radaronline sent i natt svensk tid, är bara ytterligare ett tecken på hur Tigers systematiska otrohet mot mamman till hans två barn ödelagt familjens tillvaro.

Än verkar inte alla kort ligga på bordet. New York Post rapporterade i går att fler av Tigers älskarinnor väntas träda fram och att antalet innan veckan är över kan ha stigit till tolv.

För Elin är de redan för många. Hon har lämnat sin notoriskt otrogne make och parets 18-miljonersvilla i Windermere i Florida och flyttat till ett annat hus inte långt därifrån.

Kan ha varit påverkad

Elin behöver inte ensam tackla sveket.

Hennes mamma, Gävleborgs landshövding Barbro Holmberg, anlände enligt Tmz i fredags till USA för att stötta sin dotter.

– Landshövdingen har tagit semester och finns inte anträffbar den här veckan, säger länsstyrelsens informatör, Eva Malmborg.

Samtidigt fortsätter omständigheterna till Tigers bilkrasch den 26 november att klarna. Olyckan inträffade mindre än två dygn efter att veckotidningen National Enquirer börjat rulla upp golfstjärnans dubbelliv.

Dokument från polisutredningen visar att Tiger kan ha varit påverkat av både alkohol och receptbelagda mediciner när han körde sin Cadillac stadsjeep rätt in i ett träd.

För uppgifterna i utredningsmaterialet stod Elin.

Fick lindriga skador

Till Floridas motorvägspolis, som var först på plats efter smällen, sa Elin att Tiger hade druckit tidigare under dagen.

Radaronline rapporterar också att Elin berättade för polisen att Tiger hade fått det lugnande preparatet ambien och det morfinliknande medlet vicodin utskrivet av läkare.

Hon ska ha försett utredarna med pillerburkarna.

Polismannen Joshua Evans lämnade då in en skriftlig ansökan för att få ta blodprov på Tiger.

Som skäl angavs misstanke om rattfylla med skadegörelse som följd.

Men hans begäran avslogs av åklagarmyndigheten. Polisen har också slagit fast att alkohol inte spelade någon roll i olyckan.

Om Tiger kom lindrigt undan från kraschen ligger han desto sämre till både när det gäller privatliv och karriär.

”Träffades i går”

Hans stab vill enligt rapporter försöka reparera åtminstone det sistnämnda med ett framträdande hos Oprah Winfrey.

Men för att det ska fungera måste Elin följa med.

Och i nuläget – när de bor på skilda håll – finns det inget som tyder på att det kommer att bli av.

Radaronline rapporterar att Tiger hoppas kunna övertala Elin att flytta hem igen. Men de som känner svenskan tror inte att han har mycket att hämta.

Enligt Tmz träffades Tiger och Elin i går, tillsammans med en tredje part. Mötet skedde i Tigers hus klockan fyra på eftermiddagen.

Efter två och en halv timme satt parterna fortfarande tillsammans.

Tigers advokater ville i natt inte kommentera mötet.

DETTA HAR HÄNT

25 november 2009

Den amerikanska veckotidningen The National Enquirer avslöjar att Tiger Woods, 33, har haft en affär med nattklubbsvärdinnan Rachel Uchitel, 34.

27 november

Natten till fredag 02.25 lokal tid, krockar Tiger Woods med sin Cadillac stadsjeep, först med en brandpost och kör sedan in i ett träd på granntomten. Polisen hävdar att Elin krossat rutorna för att ”hjälpa Tiger”

28 november

Flera medier rapporterar om att paret bråkat innan olyckan och att Elin jagat sin man med golfklubban.

29 november

Tiger bryter tystnaden. I ett uttalande tar han på sig skulden för bilkraschen utanför hemmet i Florida och uppger att Elin uppträtt modigt.

1 december

Tiger får böter efter bilkraschen. Summa: 1 100 kronor.

2 december

Servitrisen Jamiee Grubbs, 24, berättar att hon har haft ett förhållande med golfstjärnan sedan april 2007. Uppgifter kommer också om en tredje kvinna Kalika Moquin, 27, klubbchef i Las Vegas. Samma dag ber Tiger Woods om ursäkt på sin hemsida.?Efter det har flera kvinnor trätt fram och berättat att de haft sex med Tiger. Bland dem underklädesmodellen Jamie Jungers, 26, och servitrisen Mindy Lawton, 33.

ARTIKELN HANDLAR OM