Så mycket tjänar tv-kändisarna

Robinson-Jarmo taxerade noll – men är god för miljoner

NYHETER

Det är tidningschefer som DN:s tidigare chefredaktör Thorbjörn Larsson och Göteborgs Postens Peter Hjörne som toppar löneligan över medie- och tv-kändisar.

Dokusåpa-kändisarna hamnar oftast längst ner – även om det inte alltid betyder att de lever ett fattigt liv.

– Jag lever på ränteinsatser från en fastighetsförsäljning så det går ingen nöd på mig, säger exempelvis den tidigare Robinsondeltagaren Jarmo Heinonen.

Foto: Peter Wixtröm
Jarmo Heinonen.

Thorbjörn Larsson, tidigare chefredaktör på Dagens Nyheter, tjänade 5,9 miljoner kronor förra året, tätt följd av Göteborgs Postens Peter Hjörne som tjänade 5,8 miljoner, och tillsammands med andra chefer för de stora medieföretagen toppar de löneligan bland kändisarna i tv- och medievärlden. Längst ner hamnar deltagarna i dokusåporna.

Jarmo Heinonen, 55, känd från förra säsongens Robinson, taxerade noll förra året. Men något fattigt Robinsonliv är det inte fråga om. För även om han ser fattig ut på pappret så är verkligheten en helt annan, menar Jarmo.

– Jag har tiotals miljoner. Vad jag tar ut per år varierar, men det kan handla om allt i från en halv miljon till en miljon, säger Jarmo Heinonen.

Jarmo Heinonen, som är bosatt i Stockholms skärgård och driver ett företag inom pulverlackeringsbranschen, är mån om att låta vinsterna stanna hos företaget. Därför har han inte tagit ut någon som helst lön från företaget de senaste åren.

– Det skulle bara innebära mer skattebelastning för företaget. När jag kan ta ut pengarna på annat så gör jag såklart det, säger Jarmo Heinonen. Han skulle inte kalla sig snål, men erkänner att han håller hårt i plånboken både när det gäller företagandet och sitt privatliv.

– Ja, jag är noggrann med pengar. Pengar är det absolut viktigaste när det kommer till företagandet, privat handlar det bara om att få mat för dagen, säger Jarmo Heinonen.

Vill du se hur mycket tv- och mediekändisarna tjänade under förra året?

Se hela listan på Plus!