Voltade med bilen – klarade sig oskadda

Var på väg till skolan när halkan slog till

Foto: KATARINA CHAM/DALARNAS TIDNINGAR
Oskadda, glada och tacksamma men eftertänksamma. Det kunde gått mycket illa, nu gick allt väldigt bra, Linus Grälls, 16 år, Mattias Grälls 14 år och Ida Grälls 18 år med sonen Joel Sandberg tre månader vilade ut hemma i Born på fredagen.
NYHETER

Ida Gräll, 18, körde av vägen och voltade två varv – med sin bebis Joel i bilen.

Mirakulöst nog klarade de sig utan skador.

– Det kändes jätteskönt, jag var oerhört rädd, säger Ida.

Foto: MATTIAS GRÄLLS
Olycksbilen.

I går morse skulle 18-åriga Ida Gräll köra sin bror Linus, 16, och kusin Mattias, 14, till skolan i Rättvik. I framsätet satt Idas son Joel, 3 månader.

Men de kom aldrig fram till skolan. Ida fick sladd och bilen krängde fram och tillbaka innan den voltade av vägen och landade på taket.

Halt väglag

– Det är dåligt väglag här i Dalarna, och vägen var inte sandad. Jag hade inte en chans att hålla kvar bilen, säger Ida.

De första sekunderna efter kraschen hördes ingenting förutom bilstereon. Sedan började Joel skrika.

– Det var fantastiskt att höra honom och veta att han levde, säger Ida.

Satt fast

Varken Ida eller Linus kunde ta sig någonstans eftersom deras bildörrar var intryckta. Men Mattias lyckades öppna sin dörr, och hittade mobiltelefonen som slungats ur bilen. Men den ringde han in hjälp efter att han hjälpt de andra ur bilen.

– Det var tur att jag inte var ensam, då hade jag aldrig klarat att få ut Joel ur bilen. Eftersom han hängde upp och ned var det mycket viktigt.

Joel slutade gråta efter en stund, och när olycksgänget kom till Rättviks sjukstuga hade han redan somnat. En läkare konstaterade att ingen hade några allvarliga skador och kraschen fick ett lyckligt slut.

– Det var min pojkväns bil som skrotades, men han säger att det inte gör något. Huvudsaken är att vi mår bra, säger Ida.