Barbro Holmberg lägger locket på

”Jag tänker inte prata om mitt eller min familjs privatliv”

NYHETER

GÄVLE. Tiger Woods svärmor Barbro Holmberg har lämnat sin dotter Elin mitt under den pågående äktenskapskrisen.

På tisdagsmorgonen gav hon en kort intervju till Aftonbladet.

– Men jag tänker inte prata om mitt eller min familjs privatliv, säger landshövdingen.

Foto: Foto: Pernill Wahlman
Barbro Holmberg.

I förra veckan reste Barbro Holmberg till Florida för att vara vid sin dotters sida efter att svärsonens otrohet krossat familjelyckan.

Men landshövdingen fick bara ledigt en vecka och har nu tvingats resa tillbaka till Sverige. På tisdagsmorgonen gick hon den korta biten från sin bostad på slottet till länsstyrelsen.

Bemöts med tystnad

Under promenaden ger hon en kort intervju till Aftonbladet, men varje fråga om skandalen som briserat kring hennes dotters familj besvaras med tystnad. Förutom när hon då och då upprepar att hon inte pratar med media om familjens privatliv.

Hon vill inte heller kommentera hur hon själv mår efter att hon blev akut inlagd på sjukhus i förra veckan. Holmberg hamnade i blickfånget för hela världens medier när hon i tisdags fördes bort från Tiger Woods lyxvilla i ambulans.

Efter elva timmar på sjukhus blev hon utskriven och under en presskonferens berättade en läkare att hon haft kraftiga magsmärtor.

Brottas med varsel

Landshövdingen tycks nu vara helt återställd och säger att hon kan sköta sitt jobb som vanligt. På agendan fram till jul handlar mycket om att lindra effekterna av Ericssons jättevarsel i Gävle förra veckan.

Beskedet om uppsägningarna kom just när landshövdingen var som mest upptagen med familjens privata problem.

– Ja det kom oväntat. Mitt fokus är nu att göra allt för att hjälpa de som drabbas av varslet, säger hon.