Utreder våld inom familjen

Sociala myndigheterna släpptes inte in i Woods hus

1 av 3
släpptes aldrig in Enligt amerikanska medier ska sociala myndigheter ha försökt göra besök hemma hos Elin Nordegren och Tiger Woods. Tjänstemännen ville utreda om det förekom våld i parets hem. Men hembesöket blev aldrig av – tjänstemännen släpptes aldrig in.
NYHETER

NEW YORK. De sociala myndigheterna i Florida försökte göra hembesök hos Tiger Woods och hustrun Elin.

Tjänstemännen är inkopplade för att utreda om det förekommit våld i familjen.

Men de släpptes aldrig in i huset.

Det är CBS News och AP som rapporterar obekräftade uppgifter om att de sociala myndigheterna i Florida inlett en undersökning för att avgöra huruvida våld förekommit i familjen Woods hus i Florida.

I centrum för utredningen står händelserna under förrförra helgen, när Tiger - efter ett påstått otrohetsgräl med sin fru där Elin ska ha jagat sin man med en golfklubba - kraschade sin bil i en grannes trädgård.

Representanter från myndigheten ska ha försökt göra ett hembesök i fredags, men nekats tillträde.

Alla kan anmäla

Sajten Radaronline har publicerat dokument som sägs bevisa att försöket till hembesök faktiskt ägt rum.

– Vem som helst kan göra en anmälan om våld i hemmet och myndigheterna måste enligt lag starta utredning efter en sådan anmälan, säger CBS News juridiska expert Lisa Bloom.

Utan vigselring

Några timmar efter att utredarna från myndigheterna avlagt sitt besök meddelade Tiger Woods, på sin egen sajt, att han tänker ta en paus på obestämd tid från golfen för att försöka rädda sitt äktenskap.

Huruvida det är möjligt återstår att se, som han själv framhöll i sitt uttalande. I lördags syntes Elin Woods vid en bensinmack i Windermere utan vigselring på fingret.

Erbjöds 35 miljoner

Samtidigt har golfstjärnan en hel del annat att bekymra sig om.

Enligt nyhetssajten Daily Beast jobbar två juridiska team just nu för högtryck åt honom, ett som hanterar nervösa sponsorer och ett som sköter frågan om hur själva skandalen ska bekämpas.

Det senare ska under helgen ha erbjudit Rachel Uchitel, den första kvinna som pekades ut som Woods älskarinna, motsvarande 35 miljoner kronor för att hålla tyst.

Den strategin förefaller dyr. Ytterligare tretton påstådda älskarinnor har valsat runt i amerikansk media de senaste veckorna.