Mobbades till döds

Rosi hoppade ut genom ett fönster och dog – för att fly från mobbarna

NYHETER

Rosimeiri Boxall, 19, gjorde ett desperat försök att fly från sina mobbare och hoppade ut från fönstret på tredje våningen.

Hoppet blev hennes död.

Nu döms en av mobbarna till åtta års ungdomsfängelse.

Foto: Metropolitan Police
Rosimeiri Boxall, 19, mobbades till döds.

Hatice Can misshandlade och mobbade 19-åriga Rosimeiri Boxall som till slut kastade sig ut från ett köksfönster på tredje våningen i London.

När hon låg på marken nedanför och dog av skadorna skrek Can:

– Det förtjänar du, bitch!

Adopterades av missionärspar

Hatice Can, 15, dömdes i dag till åtta års ungdomsfängelse.

Tillsammans med Kemi Ajose, 19, ansåg rätten att hon var skyldig till Boxalls död, även om de båda flickorna säger att de inte var där när hon hoppade, rapporterar brittiska Sky News.

När händelsen inträffade var de dömda flickorna 17 och 13 år och hade bråkat med Boxall om en kille.

Rosimeiri Boxall adopterades från Brasilien av ett missionärspar efter att hennes alkoholiserade mamma övergav henne. Hon kom till England 2005, gick i skolan och flyttade hemifrån när hon var 18.

Hon bodde tillsammans med Ajose. När Can kom in i bekantskapen började mobbningen.

"Hon hade livet framför sig"

Försvaret har målat upp en bild av att Cans beteende beror på hennes svåra uppväxt och Ajoses på hennes schizofrena sjukdomsbild. Hon sitter nu inlåst utan tidsgräns på ett psykiatriskt sjukhus.

Domaren sa i rätten:

– Det här var hemsk mobbning. Den var ful, ond och den upprepades. Hon hade hela livet framför sig. Ni två har tagit bort det.

Han menar också att paret inte visat någon ånger inför det som hänt. Och att Ajose fortsatt mobba kvinnor på det fängelse där hon först satt inlåst. Enligt honom ska hon försökt få medfångarna att hänga sig med hjälp av sina sängkläder.

Rosimeiri Boxalls föräldrar Simon och Rachel säger att de förlåtit flickorna för att inte förgås av bitterhet.