Dagens namn: Pontus, Marina
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

De dog i olyckan

Halkan slog till – i hela landet

En kvinna i 70-årsåldern dog efter en frontalkrock utanför Lund. En kvinna i 70-årsåldern dog efter en frontalkrock utanför Lund. Foto: Patrick Persson

En 70-årig kvinna från Lund och en 77-årig man från Uppsala.

De blev blixthalkans offer i går.

Samtidigt varnar SMHI för mer halka i dag.

Kolla in vädret på just din ort

Snöovädret slog till med full kraft över södra och mellersta Sverige i går. Samtidigt sjönk temperaturen en bra bit under nollan. Blixthalkan orsakade ett mycket stort antal trafikolyckor – framför allt från Mälardalen och söderut mot Småland. Bara i Stockholms län inträffade 70 olyckor, enligt polisen. I Södermanland drygt 30.

– Det var glashalt på vägen och mycket snörök. Det kändes att det drog i bilen. Vi lyckades hålla oss på vägen, men vi såg flera bilar i diket och i vägrenen, säger en kvinna som körde på E18 mellan Västerås och Hallstahammar.

Ovädret drar söderut

Olyckorna krävde minst två människors liv.

    Klockan 10.30 på förmiddagen kolliderade en personbil med en timmerbil vid Bälinge, strax norr om Uppsala. Enligt polisen snöade det kraftigt vid olycktillfället och att vägbanan var hal. Personbilens förare, en 77-årig man hemmahörande i Uppsala, dog.

    Vid 19-tiden på kvällen dog en 70-årig kvinna efter en frontalkrock mellan två personbilar på väg 936 vid Stångby utanför Lund. Kvinnan, hemmahörande i Lund, fördes till sjukhus där hon senare avled. Kvinnan hade inte en chans att väja när den mötande bilen fick sladd på den hala vägen. Ytterligare en person skadades lindrigt.

SENASTE NYTT

Nyheter

Visa fler
Om Aftonbladet