Tvååring hade 50 nålar i kroppen

Läkarna i Brasilien tror att han utsatts för svart magi

NYHETER

När den tvåårige pojken klagade över magsmärtor tog en släkting honom till sjukhus.

Där upptäckte läkarna att den lille pojken i princip var en levande voodoo-docka.

Han hade 50 synålar intryckta i sin kropp.

En svårt sjuk tvåårig pojke har tagits in på sjukhus i Brasilien. I hans kropp har läkarna hittat 50 synålar, vissa fem centimeter långa. Läkarna tror att nålarna tryckts in i hans kropp genom hans hud – och 17 av dem har nått hans matsmältningssystem.

Polisen har inlett en utredning och misstänker att pojken har utsatts för en svartkonstritual.

Nålar överallt

Pojken togs till sjukhus i Ibotirama, en liten stad i nordöstra Brasilien i söndags av en släkting efter att han klagat på smärtor i magen. Då hade en av nålarna punkterat hans vänstra lunga. När pojken röntgades upptäckte de häpna läkarna att tvååringens kropp var full av nålar. De fanns överallt: i magen, nacken, ryggen och benen.

Pojken överfördes då till ett större sjukhus i Barreiras.

Tvååringens mamma, Marma Souza Santos, säger till polisen att hon inte vet vem som är skyldig, men att en äldre släkting brukar passa barnet när hon är och jobbar.

Hon ska även i ett förhör ha sagt att pojkens styvfar kan ha använt pojken i svartkonstritualer. Han har förnekat detta.

Polischefen Helder Fernandes Santana säger att de ännu inte är säkra på vem som utsatt pojken för tortyren.

– Det är en så konstig situation. Det kan vara försök till mord, grovt våld, eller någon form av hämnd. Vi kan inte utesluta något i det här skedet, säger Fernandes Santana.

Får inte ut alla

Läkarna säger att de ska försöka operera ut de nålar som ligger ytligast. Men chefen på sjukhuset säger att ingen av nålarna hotar pojkens liv för närvarande. Han kanske måste leva med dem inuti sin kropp på grund av de stora riskerna som operationer för att ta ut dem skulle innebära.

– Vi är säkra på att pojken inte svalt nålarna på egen hand, säger sjukhusets chef, Luiz Cesar till Daily Mail.

– Jag har aldrig sett något liknande.

Tvååringen får nu intensivvård, men hans tillstånd är inte livshotande.