REAKTIONER I TROLLHÄTTAN:

1 av 6
NYHETER

Kaj Lennartsson, 61, konsult, Trollhättan:

– Jag jobbar på TechRoi, ett konsultbolag som jobbar nära Saab. Nu är det osäkert om jag får behålla jobbet. För staden Trollhättan blir det jobbigt en period. Det måste komma något annat. Jag hoppas på tillverkning av elbilar.

Paul Åkerlund, ordförande Metallklubben Saab, Trollhättan:

– Det här är tufft. Saab är navet och hjärtat i regionen. Vi vet inte ens i vilken takt avvecklingen kommer ske. Vi har ju order på flera tusen bilar. Jag har inte hunnit prata med så många av våra medlemmar. Eftersom det varit produktionsstopp i veckan har inte så många funnits naturligt samlade på samma plats.

Johan Ceder, 32, lärare, Vänersborg:

– Jag kan bli irriterad över snacket om att Saab alltid varit ett förlustföretag. Det är det ingen som vet. Pengar har ju slussats runt och då kan man visa upp vilka resultat som helst. GM har inte skött Saab på rätt sätt.

Sandra Hinders, 29, butiks- och restaurangbiträde, Trollhättan:

– Det är otroligt tråkigt för de som förlorar jobben. Jag har bekanta som jobbat på Saab, men de tvingades sluta för länge sedan. Jag tror inte Trollhättan kommer förändras så värst mycket. Det är inte första gången en fabrik läggs ner.

Peter Sandblom, 32, lärare, Vänersborg:

– Vi dricker lite gravöl

i kväll. Jag blev förvånad och spontant ledsen när nyheten kom. Nedläggningen är ett tufft slag för hela regionen. Staten kommer tappa skatteintäkter och det påverkar andra förvaltningar. GM roffade åt sig Saab under en glansperiod och sedan har man inte dragit nytta av det Saab är bra på.

Christian Modigh, 21, arbetslös, Trollhättan:

– Stan överlever. Flera inom min familj jobbade på Nohab när det las ner. Det kom något annat då och det kommer det göra nu också. Folk är påhittiga.

ARTIKELN HANDLAR OM