Spykers ägarbild oförändrad

Foto: Ruben Schipper / ANP / SCANPIX
Vladimir Antonov – ute ur leken?
NYHETER

I holländska Spykers nya bud på Saab finns inte längre de kontroversiella ryska storägarna med, enligt uppgifter till Svenska Dagbladet.

Men uppgifterna kan vara falska.

Ett av huvudskälen till att General Motors inte accepterade det tidigare budet uppges ha varit att GM inte velat släppa känslig teknologi till ryska intressen. Enligt Svenska Dagbladets källor har det nu skett förändringar i ägarstrukturen bakom budet.

– Det som har uppfattats som problem i ägarbilden är löst, säger en källa till tidningen.

Men på måndagseftermiddagen kom nya uppgifter.

Det har inte registrerats några förändringar i Spyker Cars ägarförhållanden. Den ryske bankiren och miljardären Vladimir Antonov äger via Convers Group och Snoras Bank fortfarande 29,34 procent.

Uppdateras varje dag

Enligt uppgifter från den nederländska myndigheten för finansmarknaden, AFM, som TT har tagit del av, har inga ändringar skett sedan den 6 november. Uppgifterna uppdateras dagligen.

Näst största ägare i Spyker Cars är det statliga investeringsbolaget i Förenade Arabemiraten, Mubadala, som kom in i Spyker Cars för första gången i november 2005. Dess ägarandel är nu 22,77 procent.

Spykers vd, Victor Muller, har tidigare ägt nästan 18 procent, men har nu 8,76 procent. Investeringsbolaget Gemini Investments Fund äger 11,91 procent. Bland de mindre ägarna finns Merchant Bridge Managers, MMJJ Boekhoorn och Global Opportunities.

ARTIKELN HANDLAR OM