GM:s ägare mejlbombas av Saab-älskare

"Det finns människor över hela världen som uppskattar Saab-märket"

NYHETER

Nu mobiliserar sig Saab-anhängare världen över inför slutstriden om biltillverkaren.

På bloggar och forum uppmanas Saab-fans att maila General Motors VD Ed Whitacre personligen och vädja om att godta holländska Spykers bud.

Foto: Scanpix
Ed Whitacre.

Saab-ägare är ett entusiastiskt släkte, som inte ger upp hoppet i första taget. Nu organiserar de sig på bloggar och forum i hela världen för att försöka förmå GM att ändra nedläggningsbeslutet.

På den erkända Saab-bloggen ”Saabs United” uppmanar den australiensiske bloggaren Steven Wade alla sina läsare att mejlbomba General Motors-direktören Ed Whitacre och ber läsarna att vidarebefordra uppmaningen till Saab-klubbar, forum, återförsäljare och så vidare. Steven Wade vet inte hur många mejl som har skickats till GM, men han säger att uppmaningen gått ut till cirka 20 000 prenumeranter genom hans blogg och hemsidan Rescue-Saab.com.

I hela världen

– Vi vill låta honom förstå, på ett hövligt sätt, att det finns människor över hela världen som uppskattar Saab-märket och att vi vill att det ska leva vidare. Saab-gemenskapen är väldigt entusiastiska inför framtidsmöjligheterna under en ny ägare. De nya bilarna är utvecklade, och de är väldigt bra. Med rätt backning finns inget som kan stoppa märket, säger han till Aftonbladet.

– Det här är viktigt, eftersom det är i sista sekunden för Saab och det finns ingen anledning för GM att lägga ner. Om de vill sälja Saab så kan de göra det, fortsätter han.