Ulla och Lars missar barnbarnens jul

Fast i Paris utan baggage - nekades gå på flyget till familjen i Washington

NYHETER

Ulla och Lars Lidman har väskorna fulla med julklappar till barnbarnen som bor i USA.

Nu tvingas de fira jul i Paris - utan bagage och julmat.

– Det känns som att vi befinner oss i ett vacuum, säger Lars Lidman.

Ulla och Lars Lidman skulle fira jul med barnbarnen i Washington, men är fast i Paris.

Mardrömsresan började när paret Lidman skulle ta planet från Arlanda i måndags. Flyget till Washington var överbokat och Ulla och Lars fick välja mellan att åka utan bagage och att stanna och ta nästa flyg. Snöovädret hade ställt till det för flera flyg som inte kunnat lyfta under dagen.

– Det var kaos. Vi fick åka hem och ta flyget nästa dag istället, säger Lars Lidman.

Missade planet igen

Dagen efter fick de reda på att deras enda möjlighet att komma iväg var att åka till Paris för att ta ett plan till Washington. I Paris möttes de av liknande kaos på grund av ovädret.

De missade det anslutande planet till Washington med en halvtimme på grund av långa biljettköer och dålig information. Flygbolaget Air France har nu betalat ett hotell där Ulla och Lars har bott över natten. Väskorna med all packning vet de inte var de är.

– Vi har inte ens förstått vad det är som händer. Vi skulle ha kommit fram i tid till julafton, nu är vi fast här. Vi har inte alls någon lust att fira jul nu, så vi får se vad vi gör på julafton, säger Lars.

Flera drabbade

Senaste beskedet är att de ska få flyga till New York på julaftonskvällen för att därifrån åka till Washington.

– Om vi har tur är vi kanske framme vid lunchtid på juldagen, säger Lars.

Han och frun Ulla brukar åka och hälsa på barnbarnen i Washington ungefär var sjätte månad. De har aldrig varit med om något liknande.

Flera drabbade resenärer har hört av sig till Aftonbladet. Resenärer som skulle med ett flyg från Bergamo i Italien till Sverige den 21 december har fortfarande inte kommit hem. Enligt en av resenärerna är det senaste beskedet från flygbolaget Ryanair att nästa flyg hem går den 28 december.

Aftonbladet har förgäves sökt Ryanair för en kommentar.