Monsterjycken

George, 4, nosar på jätterekord

Foto: JEFFERY R. WERNER/bulls
störst i världen? George, en 4-årig Grand Danois, mäter 220 centi-meter från nos till svans och väger 110 kilo. Nu väntar David Nasser från Tuscon i USA på om hunden ska godkännas som den största i världen.
NYHETER

LONDON. 220 centimeter från nos till svans.

George, 4, lär vara människans STÖRSTA vän.

Nu ska det bara bekräftas av den välkända rekordboken.

Familjen Nasser har verkligen en grann Grand Danois. Fyraåriga hanen George har hunnit bli 220 centimeter från nos till svans och väger 110 kilo. Varje månad sätter han i sig 50 kilo hundmat.

När David och Christine Nasser, i Tuscon i den amerikanska delstaten Arizona, skaffade sig George som valp fick han sova i parets säng. Men han växte sig snabbt för stor och har nu en alldeles egen säng i queensize.

Dog i cancer

– Vi trodde aldrig att han skulle växa sig så stor, säger husse David Nasser enligt Daily Telegraph.

Och nu är det upp till Guinness rekordbok att avgöra om George faktiskt är världens största hund. Det viktiga måttet är mankhöjden och

George är uppmätt till 108,27 centimeter.

Nuvarande rekordhållaren, också han en Grand Danois, dog i cancer förra augusti och enligt rekordboken var han nästan en millimeter kortare än George.

Väntar på besked

Alla mätningar är gjorda och nu väntar bara George och familjen Nasser på slutgiltigt besked från rekordboken. Under tiden får George roa sig med sin Facebook-sida och Twitter, där hans fans kan följa honom.

– Han är verkligen en unik hund, konstaterar husse.