16-åringen döms till rättspsykiatrisk vård

NYHETER

Pojken trängde sig in i trappuppgångar och våldtog kvinnorna i deras hem.

Han hann fullborda två våldtäkter, fyra våldtäktsförsök och nio fall av sexuellt ofredande innan han greps.

I dag dömdes han till rättspsykiatrisk vård.

Den 15-årige pojken, av media kallad "Babyface" på grund av sitt barnsliga utseende hann fullborda två våldtäkter, fyra våldtäktsförsök och nio fall av sexuellt ofredande innan han greps den 13 november förra året. Övergreppen skedde i Göteborg inom loppet av sju dagar.

Dömdes till sluten vård

I dag, torsdag, dömde Göteborgs tingsrätt den i dag 16-årige pojken till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Av domen framgår att han gjort sig skyldig till sexbrott på 14 kvinnor.

Psykiskt sjuk

16-åringen har hela tiden nekat till brott, trots kvinnornas detaljerade berättelser. En rättpsykiatrisk undersökning visar att pojken lider av en allvarlig psykisk störning och att han begått gärningarna under påverkan av denna.

Följde efter och trängde sig in

Pojken cyklade runt kvarteren i Göteborg och knackade på eller ringde på dörrar. Om en kvinna öppnade försökte han ta sig in – genom att antagligen prata sig in eller helt enkelt använda våld. Om en man öppnade, eller om han mötte motstånd, gick pojken vidare till nästa dörr. Och till nästa dörr. Tills han fick träff.