Reinfeldt ville se mer av "Karrot med fjäder"

Tyckte till om tv-tablån 1977

NYHETER

I en insändare skriver statsminister Fredrik Reinfeldt vad han vill se mer av på TV.

Bland annat efterfrågar han "Karrot med fjäder" och "Kakalorum för fäder".

Önskemålen publicerades i serietidningen Fantomen 1977.

Foto: SCANPIX
Klicka för större version.

På Fantomenklubbens medlemssidor i tidningens nittonde nummer 1977 kan man läsa vad en ung Fredrik Reinfeldt, då 11 år gammal, helst ville se på TV.

Listan "Mitt TV-program" har grävts fram av Rapport och innehåller omdöpta TV-program. Till exempel har "Rapport med väder" blivit "Karrot med fjäder" och "Aktuellt med väder" blivit "Kakalorum för fäder".

På livstid

Eftersom medlemskap i Fantomenklubben är på livstid kan man anta att statsministern fortfarande är medlem.

– När jag gick med i Fantomenklubben beskrevs det som ett livstids medlemskap, men i dag läser jag inte tidningen. Istället är det nu min yngste son som följer den vandrande vålnadens fortsatta äventyr. Det händer så klart att jag ibland bläddrar lite i sonens tidningar, skriver Fredrik Reinfeldt i en kommentar.

I år firar Fantomen-tidningen 60 år i Sverige. Det vill klubben fira med att be kända svenska medlemmar i klubben chans att skriva och berätta om sitt förhållande till tidningen.

Många kändisar

Fredrik Reinfeldt är en av dem. Statsministern var tio år gammal när han våren 1976 för första gången läste Fantomen hemma hos en kompis.

– Det är något visst med Fantomen. En rättrådig man som dricker mjölk och är hård mot de hårda. I ständig kamp mot brottslingar, pirater och andra mörka krafter. Att följa Fantomens äventyr som barn minns jag var att tas med på en resa till exotiska platser och främmande länder, kommenterar Reinfeldt.

Torbjörn Onegård, en av föreningens grundare, vill inte avslöja vilka andra som fått frågan.

– Vi ligger lågt med det för tillfället. Men det handlar om kändisar och kulturpersonligheter, säger han till Rapport.