Victoria går ingenstans utan kärleksarmbandet

1 av 7 | Foto: Foto: Scanpix
Diademet Tiaran sitter stadigt på Victorias hjässa och passformen är en av orsakerna till att hon gärna bär stråldiademet till fest. 47 strålar är fästa vid en briljantring och var högsta mode i slutet av 1800-talet.
NYHETER

Pappas ring, ett kärleksarmband och en digitalkamera.

Kronprinsessan går ingenstans utan sina favoritprylar.

Här är Victorias allra käraste saker.

Den skruvade silverringen har ofta misstagits för förlovningsring och hovets presstjänst har förr om åren ofta tvingats dementera att Victoria ska gifta sig. Ringen är bara en av flera älskade ting som Victoria alltid har med sig vart hon än är.

En kamera, ett armband, en förlovningsring, en silverring, en tiara, ett par skor och ett par solglasögon – det är en liten men viktig samling av prylar som betyder mycket för Victoria.

Med över hundra resdagar per år blir armbandet hon fått i kärleksgåva från Daniel en påminnelse om att han väntar på henne hemma. Kronprinsessan bar det första gången 2003, då var förhållandet bara något år gammalt. Sedan dess har det suttit stadigt på hennes handled, både till vardags och fest.

Dyra saker har aldrig imponerat på Victoria, men trots det är en av hennes lyckoprylar av den mer exklusiva arten. Stråldiademet som hon använder flitigt under nobelfester och banketter härstammar från Tyskland. Hennes namne drottning Victoria fick det i bröllopsgåva av sina föräldrar när hon gifte sig med Gustaf V 1881. Diademet är ovärderligt och ska enligt Victorias testamente i första hand bäras av Sveriges kronprinsessor.

FAKTA

Psst...

Prinsens flirt har gått under jorden

Carl Philip har inte övergett sin romans Sofia Hellqvist. Enligt mina källor träffas de fortfarande, men de vill hålla en så låg profil som möjligt. Varken Sofia eller prinsen har varit särskilt roade över uppmärksamheten, men de tycker så mycket om varandra att de inte vill sluta träffas. Sofia har fått höra många vassa kommentarer om att hon är en lycksökerska som bara vill hamna i rampljuset. Det är helt fel. Sofia har mer eller mindre gått under jorden för att slippa bli plåtad och omskriven

Fler ringbyten i sikte

Det ryktas om fler förlovningar i kungafamiljen. Prinsessornas kusin Oscar Magnuson är upp över öronen kär i sin flickvän Emma Ledent och Gustaf Magnuson och hans Nathalie Ellis har skaffat hus på Djurgården. Jag tror inte vi behöver vänta allt för länge på fler ringväxlingar.