Angavs – av vänner

Polisen: Vi fick några att stå för sina uppgifter

NYHETER

LANDSKRONA. Han är nybliven pappa – och anhållen för mordet på Inger.

Flera personer i 23-åringens närhet pekar ut honom som den skyldige.

– Det fanns minst 20 personer som visste vem som gjorde det här. Vi fick några att berätta och stå för sina uppgifter, säger spaningsledaren Tommy Lindén.

Foto: Foto: ANDREAS BARDELL
23-åringen nekar till brott.

Efter en natt på polisstationen i Helsingborg fick den mordmisstänkte 23-åringen i går träffa sin advokat Urban Jansson.

I en halvtimme kunde de förbereda sig för förhöret, som sedan pågick en timme. Utredarna hade många frågor, men presenterade inga konkreta bevis.

– Han är chockad och nekar till brott. Det här handlar om en ung man som aldrig varit med om något liknande, att bli gripen på det här sättet i sitt hem, säger Urban Jansson.

”Han kan inte förstå”

23-åringen bor tillsammans med sin mamma i en lägenhet i Landskrona. Där bor även hans fru och nyfödda dotter.

Polisen är övertygad att det var han som i måndags misshandlade Inger, 78, så allvarligt att hon senare dog.

– Han kan inte förstå varför just han är misstänkt och det kan inte jag heller eftersom inga bevis har presenterats, säger Urban Jansson.

Var på mordplatsen

Mannen är den yngste av tre bröder som alla varit aktuella i utredningen. Den äldste brodern äger den Mazda 323 som polisen nu har i beslag. Mellanbrodern, 36-åringen, har själv berättat att han var på plats när Inger slogs ihjäl. Men han säger sig inte veta vem som är gärningsmannen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har dock polisen flera vittnen som i förhör har pekat ut 23-åringen som den skyldige.

– Sådant här går inte att hålla hemligt. Det fanns minst 20 personer i Landskrona som visste vem som gjorde det här. Vi fick några att berätta och stå för sina uppgifter, säger Tommy Lindén.

Vilka övriga bevis som finns mot mannen vill polisen inte gå in på, men hela dagen i går hölls en mängd förhör.

Utredningen sköts av en grupp poliser både från länskriminalen och närpolisen i Landskrona.

Under resten av påskhelgen ska nya förhör hållas och senast på måndag måste 23-åringen begäras häktad av åklagaren Göran Olsson.

I 23-åringens omgivning har misstankarna slagit ner som en bomb.

– Jag tycker att det är väldigt konstigt att han skulle ha gjort något sådant. Det var en chock när jag fick höra det, säger en vän som känt mannen i sju år.

’Många har en Mazda’

Hon beskriver honom som blyg, tillbakadragen och ambitiös.

– Han var en sådan kille som bara satsade på skolan, han gick inte ens på disko. Han var aldrig med någon, han gick alltid ensam. Han gillade att läsa och skriva och pluggade nästan hela tiden.

– Jag kan inte säga till hundra procent att det inte är han. Folk förändras. Men varför skulle han slå en gammal kvinna? Han har precis blivit pappa och han har själv en mamma som är gammal. Det finns många i Landskrona som har en Mazda 323. Och den behöver inte ens vara från Landskrona.