Häktningsförhandling mot mordmisstänkt 23-åring

NYHETER

Den 23-åring som begärts häktad misstänkt för dödsmisshandeln av en 78-årig Landskronakvinna ställs på förmiddagen inför Lunds tingsrätt.

Rätten ska avgöra om bevisen är starka nog mot honom.

Åklagaren har begärt mannen häktad misstänkt för mord. Åklagaren har också valt de alternativa rubriceringarna dråp, grov misshandel samt vållande till annans död.

Enligt mannens advokat, Urban Jansson, är hans inställning samma som tidigare, och han förnekar brott.

Avled på sjukhus

Advokaten betecknar också bevisningen som "tunn", medan polisen anser att misstankarna om mord har stärkts under de senaste dagarnas utredning.

Den gamla kvinnan slogs ner efter en dispyt på en parkeringsplats utanför en matbutik måndagen den 29 mars.

Hon och hennes 71-årige make skulle köra in på en p-plats och tutade då på en bil som stod i vägen. I ordväxlingen efteråt slog bilföraren upp dörren mot maken, som föll omkull. Han fick sedan också ta emot slag.

När hustrun kom till hjälp fick även hon ta emot slag, som träffade så illa att hon ramlade och fick så svåra skallskador i fallet att hon två dagar senare avled på sjukhus.

Maken klarade sig med lindriga skador.

Ändrade brottsrubriceringen

Gärningsmannen körde sedan i väg.

På långfredagen greps den 23-årige mannen, som sedan också anhölls misstänkt för misshandeln.

Rubriceringen ändrades till mord eftersom det enligt åklagaren finns ett likgiltighetsuppsåt, det vill säga att mannen varit likgiltig inför konsekvenserna av sitt handlande.

Häktningsförhandlingen är utsatt till klockan nio.

TT