Kvinnan häktad för dubbelmord

Bröt ihop i tingsrätten

Foto: KRISTER HANSSON
Åklagaren Anna-Karin von Schoultz.
NYHETER

Den 34-åriga kvinna som misstänks för dubbelmord i Växjö häktades i dag.

Kvinnan bröt ihop under förhandlingarna och flyttades på rekommendation av läkare från polishuset till rättspsykiatriska sjukhuset i Växjö.

Den misstänkta kvinnan var inte närvarande i salen när åklagaren yrkade på häktning. Resten av förhandlingarna hölls bakom stängda dörrar och då gjordes ett försök att föra in henne i rättssalen.

Bröt ihop i salen

Enligt åklagaren bröt kvinnan dock ihop så fort hon fördes in i salen och hennes skrik kunde höras igenom dörren.

– Hennes psykiska tillstånd har försämrats sedan hon greps. Därför beslutades att läkare ska undersöka henne för att se om hon kan fortsätta sitta häktad, säger åklagare Anna-Karin von Schoultz.

Läkarundersökningen genomfördes under eftermiddagen och beslut fattades att flytta över henne till S:t Sigfrids sjukhus.

– Bedömningen är att hennes tillstånd är så allvarligt att hon behöver vård, säger Robert Loeffel på Växjöpolisen.

Erkände för passagerare

Kvinnan, som häktades på sannolika skäl misstänkt för två mord, har inte kunnat höras sedan hon greps i söndags. Hon tiger sig genom förhören och har inte ens talat med försvarsadvokat Lars-Ove Andersson.

Andersson vet därför inte hur hans klient ställer sig till anklagelserna.

På bussen där kvinnan greps ska hon dock ha erkänt för sina medpassagerare att hon mördat de två männen, en 41-åring och en 70-åring. Hon visade också upp en blodig kniv.