Kvinnan kan ha dödat fel person

Polisens teori: Hon var ute efter någon annan

NYHETER

Polisen hittar ingen koppling mellan den mordmisstänkta kvinnan och den mördade 70-årige mannen.

Nu misstänker utredarna att kvinnan mördade fel person.

– Vi är säkra på att det är så, säger 70-åringens äldre bror.

Sedan morddagen har polisen jobbat intensivt med att kartlägga den 34-åriga kvinnans och de två mordoffrens, 41-årige Mikael Forsmark och en 70-årig man, liv.

Aftonbladet kunde tidigt avslöja att Mikael och 34-åringen hade ett förhållande. Polisen bekräftar också att de hade en relation till varandra.

Säkra

Men kopplingen till den 70-årige mannen är fortfarande en gåta. En av polisens teorier är att kvinnan mördade fel person.

– Vi har inte hittat någon koppling vare sig mellan kvinnan och 70-åringen, eller mellan 70-åringen och 41-åringen, säger Robert Loeffel, presstalesman på polisen i Kronoberg.

Den äldre mannens två bröder är säkra. 70-åringen kände inte kvinnan.

– Hon måste ha tagit fel person, någon annan förklaring finns inte, säger mannens 72-årige storebror.

"Vansinnesdåd"

De tre bröderna hade ofta kontakt med varandra på telefon. De brukade prata om livet och vad de gjorde om dagarna.

– Min bror spelade ofta på hästar och träffade vänner genom det. Men han har aldrig nämnt något om den här kvinnan eller den andre mannen. Det här måste vara ett vansinnesdåd, säger brodern.

Aftonbladet har besökt den spelbutik i Växjö där 70-åringen var kund. Butikens ägare säger att mannen ofta kom till butiken, men ägaren känner inte till den mordmisstänkta kvinnan eller 41-åringen.

Vårdas av läkare

Polisen jobbar under dagen med att förhöra personer som känner till den 34-åriga kvinnan sedan tidigare. En av dem är en person som ska ha sett henne mellan de två morden, uppger Smålandsposten.

Kvinnan är fortfarande i så dåligt skick att hon vårdas på den rättspsykiatriska avdelningen på S:t Sigfrids sjukhus i Växjö.

– Vi kan inte förhöra henne förrän läkarna ger klartecken, säger Robert Loeffel på polisen.

ARTIKELN HANDLAR OM