Över 100 döda i regnkaoset i Rio

NYHETER

Det kraftigaste regnovädret i Rio de Janeiros historia skapar kaos i den brasilianska staden.

Över 145 personer har dött i jordskreden och översvämningarna.

Värst drabbade är de fattiga i Rios kåkstäder som ligger på bergssluttningarna.

Flera barn som sov på en förskola i staden Niterói i delstaten Rio de Janeiro är de senaste offren i regnkaoset som drar fram över Rio. Föräldrarna till barnen trodde att förskolan skulle vara en säkrare plats än hemmen när de kraftiga skyfallen fortsatte. I går kväll kom ytterligare ett jordskred som begravde flera hus i lera och jord.

Uppåt 70 hus kan ha blivit begravda under leran.

Sovande barn begravdes

De boende i området lyckades dra fram 20 levande personer ur rasmassorna innan räddningstjänsten kom. Av dem var åtta barn, men flera föräldrar har anmält sina barn som saknade efter raset.

Under natten har tre dödsfall kunnat bekräftas och myndigheterna tror att antalet döda kommer att stiga, bland dem de sovande barnen, rapporterar tidningen Jornal do Brasil.

Två av de döda var förskolelärare.

Vittnen på plats i Rio de Janeiro beskriver ett kaos; Träd som fallit omkull, människor som vadar omkring på gatorna, övergivna bilar och sörjande människor som letar efter sina anhöriga.

Evakuerar kåkstäder

Enligt tidningen O Globo är antalet döda minst 145. Över 135 personer uppges vara skadade.

Just nu pågår en evakuering av de familjer som bor i riskfyllda områden. Borgmästare Eduardo Paes har försökt skynda på räddningsarbetet. De hundratusentals personer som bor i kåkstäder som byggts vid de sluttningar som angränsar till Rio de Janeiro prioriteras.

Regnet är det kraftigaste på 40 år.