Kvinna i Värnamo misstänks för nytt mord

NYHETER

Den 33-åriga kvinna från Värnamo som sitter häktad misstänkt för att ha mördat sin mamma misstänks nu för ytterligare ett mord.

Offret är en 53-årig kvinna som hittades död i Värnamo i slutet av förra året.

Enligt advokaten kände 33-åringen offret.

– Min klient var bekant med offret liksom hennes mamma. De bodde i samma bostadsområde, säger advokat Olof Larsson.

Den 33-åriga kvinnan häktades i början av mars misstänkt för mord på sin 57-åriga mamma som hittades död fastkedjad i sin lägenhet med en plastkasse över huvudet. När polisen hittade liket i badrummet låg den mordmisstänkta dottern och sov på köksgolvet.

Kan ha mördat en till

Under utredningen har polisen undersökt kopplingar till andra olösta mordfall i trakten och nu har den 33-åriga kvinnan delgivits misstanke om ytterligare ett mord.

Det senast tillkommna mordoffret är en 53-årig kvinna som hittades död i Värnamo i slutet av förra året. Polisen trodde först att det rörde sig om ett självmord, men i samband med mordutredningen mot den 33-åriga kvinnan framkom uppgifter som visar att kvinnan måste ha blivit mördad.

Vad är det som pekar på att den 33-åriga kvinnan är mördaren?

– Det kan jag inte gå in på men utredningen har nått den punkt att hon kan bli delgiven misstanke för brottet. Hon delgavs misstanke i ett förhör som började i förmiddags och som forfarande pågår, säger Anders Brokelind, kammaråklagare i Jönköping vid 15.30 på torsdagen.

Har ni något motiv?

– Ja det är klart att man har, fortsätter Anders Brokelind.

Förnekar brott

Enligt advokat Olof Larsson nekar kvinnan till den nya mordmisstanken.

– Hon förnekar båda brotten hon misstänks för, säger han.

Vid en presskonferens 23 mars uppgav polisen att det inte fanns några kopplingar mellan den gripna 33-åringen och det nya mordoffret men nu verkar bedömningen vara en annan.