Stjärnsäljare stal direkt ur kassan

Lurade Gucci på 400 000 kronor

NYHETER

31-åringen hyllades som Guccis bäste säljare – men var en storbedragare som utnyttjade sina kunder.

Ett av hans offer:

Blivande prinsen Daniel Westling.

Foto: Foto: SCANPIX
Levde lyxliv Den förre Guccisäljaren lät arbetsgivaren tro att kunderna returnerat varor och fått dem återbetalda. Pengarna stoppade han i stället i egen ficka.

31-åringen manipulerade kassakvitton och stal direkt ur kassan i Guccis lyxbutik i Stockholm. Pengarna spenderade han på Londonresor och krogrundor kring Stureplan, där han bjöd mycket flott.

Han levde dubbelliv som karaktären JW i ”Snabba Cash”.

Stölden filmades

Stölderna pågick i nästan ett år. Till slut fann butikschefen en retur på en väska som inte ens var såld, bokföringen visade ett enormt svinn. Med hjälp av en dold kamera i butiken lyckades man avslöja hur 31-åringen stoppade på sig 7 700 kronor. Därefter greps han.

Vid en husrannsakan i mannens bostad fann polisen ett originalkvitto som tillhörde Daniel Westling, efter ett kontokortsköp på 1 590 kronor. Det låg i kryddstället i köket bland andra kvitton. 31-åringen har inte kunnat förklara varför han hade det hemma. Polisen hittade också Guccikläder och en stulen, oanvänd necessär av samma märke.

Hade gott om pengar

Butikschefen berättar i förhör att 31-åringen alltid hade gott om pengar, att han shoppade mycket kläder och inredning, men inte på Gucci.

– Han festade mycket och dyrt och reste en hel del till London. Han sa att hans familj hade en enorm gård i Norrland.

Av förundersökningen framgår att 31-åringen begick stölderna för att bli sedd. När han tog pengarna kunde han bjuda sin omgivning på saker och få uppmärksamhet.

”Jag är skamsen”

Han förklarade sitt starka bekräftelsebehov med svåra uppväxtförhållanden där han utnyttjades sexuellt av en nära anhörig, från lågstadietiden till vuxen ålder.

31-åringen döms för grov förskingring och ska betala tillbaka närmare 400 000 kronor.

– Jag är skamsen för det jag har gjort, sade han under rättegången.