Polisen: 34-åriga kvinnan bekant med 70-åriga offret

NYHETER

Polisen bekräftar nu att det finns en koppling mellan den misstänkta dubbelmördaren i Växjö och det 70-åriga offret.

Kvinnan är inte längre misstänkt för inblandning i fler mord.

Det är sedan tidigare känt att den 34-åriga kvinnan, som häktats misstänkt för dubbelmord, har haft en relation med den yngre av männen som hon misstänks ha knivmördat, en 41-åring.

Nu bekräftar polisen att det även finns en koppling mellan kvinnan och den 70-årige mannen, vilket Aftonbladet avslöjade förra veckan.

"Dementera ryktena"

– Vi vill inte säga exakt vad det är för koppling men i vårt material har vi hittat sådant som tyder på att det fanns en viss bekantskap mellan offret och gärningsmannen, säger Kronobergspolisens informationschef Robert Loeffel till Aftonbladet.

–Därmed så dementerar vi de här ryktena som har varit att det inte fanns någon koppling mellan dem och att det var helt oplanerat och råkade drabba vem som helst.

Robert Loeffel vill inte gå in på hur den misstänkta kvinnan och den 70-årige mannen kände varandra, eller hur polisen fått fram informationen.

–Det har funnits i vårt material så de har jobbat fram det här, utredarna. Sedan ska vi självklart testa det här när vi kan förhöra vederbörande, säger han.

Ännu inte förhörts

Enligt Stefan Karlsson, spaningsledare på Växjöpolisen, är alla misstankar om att kvinnan skulle vara inblandad i fler mord nu avförda.

Den häktade kvinnan har ännu inte förhörts, men polisen står i daglig kontakt med de läkare som ansvarar för vården av henne.

– Vi har daglig kontakt med sjukvården, men har ännu inte fått klartecken om att genomföra ett förhör med henne. Det kan komma snabbt, men det kan ta tid också, säger Robert Loeffel.

Kvinnan fördes direkt till den rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö efter att ha kollapsat i samband med häktningsförhandlingen i tisdags i förra veckan.

Hon har tidigare tvångsvårdats för sin psykiska sjukdom. Hon greps ombord på en buss på påskdagen efter att flera människor slagit larm om att hon berättat att hon dödat två personer. Hon hade blodbesudlade kläder och i samband med gripandet beslagtogs ett skärvapen.