23-åringen: Det var en olycka

Foto: ANDREAS HILLERGREN
NYHETER

23-åringen som misstänks för vållande till en 78-årig kvinnas död i Landskrona har erkänt att han befann sig på parkeringsplatsen där händelsen utspelade sig.

– Han förnekar att han har gjort sig skyldig till brott, säger advokat Leif Silbersky till Aftonbladet.

Leif Silbersky blev i fredags utsedd till 23-åringens nye advokat.

– Jag träffade min klient i söndags och har haft daglig kontakt via telefon, säger Leif Silbersky.

Mår dåligt

Advokaten ställer sig mycket kritisk till de proportioner som fallet har fått.

– Det är en fruktansvärd olyckshändelse för alla inblandade, även för min kient. Han har ingen kriminell bakgrund och har tidigare skött alla sina åtaganden gentemot samhället. Trots detta hängs han ut på nätet, det är som en modern skampåle, säger Leif Silbersky.

Enligt advokaten mår den 23-årige mannen mycket dåligt.

– Han är psykiskt anfrätt av allt som hänt. Han bedyrar att han inte haft någon avsikt att framkalla den här effekten av händelsen, säger Leif Silbersky.

Häktad

Händelsen i Landskrona inträffade den 29 mars och har varit mycket uppmärksammad.

Ett äldre par tutade på en bil på en parkeringsplats och ordväxling uppstod mellan förarna. Den yngre föraren attackerade den äldre mannen och den 78-åriga kvinnan gick emellan. Hon fick då ett knytnävsslag och föll baklänges i gatan. Kvinnan avled senare på sjukhus.

Den 23-årige mannen greps på långfredagen. Han sitter nu häktad för grov misshandel och vållande till annans död när det gäller kvinnan, och misshandel när det gäller mannen.

Åtal ska vara väckt den 20 april.