16-åring överklagar morddom

Dömdes för mord på sin syster i Vollsjö

Foto: Foto: Krister Hansson
På väg in till rätten I november slog tingsrätten fast att 15-åringen är skyldig till mordet på sin äldre syster Lottie.
NYHETER

Den 16-årige pojke som i slutet av mars dömdes för att förra sommaren ha mördat sin 19-åriga syster Lottie i skånska Vollsjö genom att skjuta henne med två skott i huvudet överklagar domen till hovrätten.

Foto: PRIVAT
Mördad Lottie blev 19 år gammal.

Pojken har hela tiden nekat till anklagelserna och hans försvarare, advokat Jörgen Malmunger, kritiserar i överklagandet utredningen som ensidigt inriktad på att binda hans klient till dådet.

”Saknar fysiska förutsättningar”

Inga alternativa gärningsmän har utretts, trots att flera personer befann sig på gården vid mordet och bråkiga familjeförhållandena var kända.

Det är inte heller visat att 16-åringen haft tillgång till vapnet eller kunnat öppna vapenskåpet. Han saknar också fysiska förutsättningar för att hantera den döda kroppen, skriver advokaten.

Hittades på gården

Flickan hittades under bråte i ett rum en bit från mordplatsen på familjens gård i Vollsjö utanför Sjöbo. 16-åringen dömdes av Ystads tingsrätt till rättspsykiatrisk vård för mord.

ARTIKELN HANDLAR OM