Aftonbladet fick hem strandade svenskar

Satt fast i Barcelona – snart hemma i Sverige

NYHETER

Joakim Andersson och 14 andra svenskar fastnade på grund av aksmolnet i Barcelona.

Men tack vare Aftonbladet är de nu på väg hem till Halmstad.

– Vi är otroligt tacksamma, säger han.

Joakim Andersson, 44, från Oskarström åkte till Barcelona i tisdags för en konferensresa. I går vid lunchtid skulle de ha åkt hem till Sverige.

Men vulkanen Eyjafjallajökulls aska kom emellan.

– Vi blev ombokade till ett flyg på torsdag i nästa vecka. Men så länge kunde vi inte stanna, säger Joakim.

Hjälpen kom

Han sökte desperat runt efter andra färdalternativ. Alla bussar, hyrbilar och tåg var fullbokade.

Men när han surfade in på aftonbladet.se kom hjälpen.

– Jag klickade in på liverapporteringen om flygkaoset och fick information om hur allvarligt läget faktiskt var. Den informationen gick inte att få någon annanstans, säger han.

Bussar till Sverige

Aftonbladet kunde sen koppla ihop Joakim och hans resesällskap med en mindre privat resebyrå som hade lyckats ta fram bussar som skulle avgå till Sverige.

– Vi vågade inte hoppas på att alla skulle få plats. Men det var inga problem, så nu sitter vi här på väg hem till Sverige tack vare Aftonbladet.

När Aftonbladet pratar med Joakim har de nått Lausanne i Schweiz. De har fortfarande cirka 18 timmars restid kvar innan de är hemma. Men minerna är glada.

– Jag tycker att det är otroligt bra gjort av Aftonbladet att ha en liverapportering med så mycket information om vad som händer. Ingen annan kunde ge en sån fyllig information.

Stort fan av Aftonbladet

Han är samtidigt kritisk till att flygbolag och myndigheter inte är bättre förberedda när det gäller naturkatastrofer.

– Det krävs ju inte så mycket för att nå med den informationen som behövs, och för att ordna fram nya färdmedel. Egentligen tycker jag inte att en nyhetsredaktion ska behöva göra det, men jag kan bara säga att jag är ett stort fan av Aftonbladets nyhetssajt.