Kastade upp – slogs ner

Kräktes på polis - med flit

NYHETER

LONDON. Spyhämnden misslyckades.

Matthew Clemmens, 21, fick en rejäl blåklocka och sitter i häktet.

Innan hade han stoppat fingrarna i halsen och med flit kräkts på en polis.

Foto: ap
Matthew Clemmens spydde ner en polis och hans dotter under en basebollmatch.

Mannen kastades ut från läktaren under basebollmatchen. Av okänd anledning bestämde sig vännen Matthew Clemmens för en äcklig hämnd. Med fingrarna i halsen kräktes han över en polis och hans elvaåriga dotter, uppger nyhetsbyrån AP.

”Körde ner fingrar i halsen”

– Det var det vidrigaste, mest äckliga jag någonsin varit med om. Han körde ner två fingrar i halsen, kastade sig framåt och spydde över mig och min elva-åring, säger Michael Vangelo som var på matchen privat.

Vangelo försökte komma mellan Clemmens och sina barn, men då flög den spyende supportern på polismannen och slog till honom i ansiktet.

Försökte bryta sig fri

En handfull andra basebollfans rusade fram och höll fast Clemmens som fick ett slag i ansiktet när han försökte bryta sig fri. Därav blåtiran på bilden från häktet. Polis som kom till platsen ska också ha fått delar av Clemmens spyor över sig.

Men när maginnehållet var tömt och ammunitionen alltså slut kunde han gripas och sitter häktad i Philadelphia i USA misstänkt för överfall, misshandel och förargelseväckande beteende. Borgen sattes i fredags till 270?000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM