Svensk försökte rädda barn – drunknade själv

Tragiskt dödsfall i Thailand

NYHETER

39-åringen hoppade i vattnet för att rädda livet på treåringen.

Istället drunknade han.

– Vi vet inte hur det gick med barnet, säger UD.

En svensk 39-årig man omkom i går i en by i provinsen Trang i Thailand när han försökte rädda en treåring som fallit ner i en brunn som var under uppförande. Pojken ska ha lekt nära öppningen till det tio meter djupa schaktet och ramlat ner. Barnets 24-åriga farbror tog sig ner med ett rep, men orkade inte ta sig upp igen med barnet.

"Försökte hjälpa"

Svensken såg vad som hände och skyndade till. Han klättrade snabbt ner för att undsätta de båda men drabbades av syrebrist och omkom, uppger sajten Scandasia.com.

Svenska UD bekräftar att en svensk man omkommit i Trang och att hans anhöriga är underrättade. Det framgår inte om barnet och barnets släkting överlevde.

– Vi vet inte hur det gick med de övriga. Vi kan bara bekräfta att en svensk man i 40-årsåldern från norra Sverige omkom i går den 19 april, nära Trang i Thailand, säger Sofia Karlberg på UD:s pressjour.

Ovanlig händelse

– Han försökte hjälpa ett eller flera barn ur vad jag förstår kan ha varit en damm av något slag när han istället drunknade.

Enligt UD är det en mycket ovanlig händelse.

– Jag känner bara till något enstaka liknande fall tidigare. Någon svensk drunknade utomlands efter att ha försökt rädda ett barn i havet, säger Sofia Karlberg och tillägger:

– SOS-International, de nordiska försäkringsbolagens serviceorganisation, tar hand om det praktiska nu.

ARTIKELN HANDLAR OM