Har tröttnat på livet på landet

Nu blir Anitra Steen konsult på halvtid

NYHETER

Livet med Göran på landet blev för trist.

Nu blir bondmoran Anitra Steen konsult på halvtid.

– Jag saknar stimulansen, säger hon till Dagens Nyheter.

Anitra Steen, 60, lämnade vd-jobbet på Systembolaget förra året. Med en saftig pension såg hon fram emot ett lugnare liv hemma på gården Torp i Sörmland. Framtiden som jord- och skogsbrukare hade hon och maken Göran Persson, tidigare statsminister (S), längtat till under flera år.

”Saknar stimulansen”

– Jag och min hustru började planera vår gemensamma framtid så snart vi blivit ett par. Hon delar verkligen min dröm om att bo på landet. Det hade aldrig gått att övertyga Anitra Steen om att flytta från stan om hon inte ville det själv, sa Göran Persson till Aftonbladet 2007.

Men redan efter ett år som lantbrukare har Anitra Steen tröttnat.

– Allvarligt talat har jag det. Jag saknar stimulansen i att jobba med andra människor och känna att jag gör nytta genom att utnyttja min kompetens och kunskap, säger Steen till Dagens Nyheter.

Konsultjobb på halvtid

Därför har hon nu tackat ja till ett konsultjobb på halvtid hos företaget Sann & Partners. Anitra Steens uppgift blir bland annat att ta fram utveckllingsprogram för general- och överdirektörer i statens tjänst, skriver DN. Med Steens bakgrund som vd för Systembolaget, generaldirektör för Riksskatteverket och Verket för högskoleservice lär hon klara det galant. Men hon gör det inte för pengarna. Som pensionär från Systembolaget får hon runt 100 000 kronor i månaden.

– Min vilja att arbeta utgår inte från att maximera min ekonomiska nytta. Jag tycker det är roligt att få börja jobba, säger Steen till DN.

Enligt tidningen kan hon som konsult hos Sann & Partners få mellan 1 200 och 1 500 kronor i timmen. Maken, Göran Persson, uppges ta det mångdubbla för sina tjänster hos konsultfirman JKL.