Misstänks för ytterligare mord

1 av 3 | Foto: P_O SÄNNÅS
Den 35-årige mannen på väg in i Attunda tingsrätt för häktningsförhandlingar om mord på småbarnspappan Ararad Wartanian i Rotebro. Nu misstänks mannen för ytterligare mord och mordförsök.
NYHETER

Den 35-årige man som misstänks för mordet i Rotebro häktades idag för ytterligare ett mord och ett mordförsök.

– Tillvägagångssättet är väldigt likt, säger Ulf Göranzon på Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Småbarnspappan Ararad Wartanian sköts ihjäl utanför sitt hus i Rotebro. En 35-årig man sitter häktad för mordet. Han misstänks nu ligga bakom ytterligare ett mord som skedde i Skärholmen 2008 och ett mordförsök i Askersund samma år.

Fick samtal om post

Mordet på Ararad Wartanian skedde i februari, och föranleddas av ett telefonsamtal. Till sin fru sa han att det var grannen som ringt och sagt att Wartanian fått post adresserad till honom.

När han kom ut på gatan sköts han till döds. Kroppen hittades senare i bostadsområdet.

35-åringen nekar till mordet i Rotebro. Däremot har han erkänt grovt vapenbrott sedan polisen hittat flera vapen som tillhör honom gömda i en lagerlokal.

Polisen misstänker att två kvinnor har hjälpt mannen vid mordet i Rotebro. En 63-årig kvinna som är mamma till 35-åringen misstänks för medhjälp till mord, och en 31-årig kvinna misstänks för anstiftan. Bägge är försatta på fri fot.

Misstänkt på sannolika skäl

35-åringen häktades idag och misstänks på sannolika skäl för mord och mordförsök i de nya fallen.

Det ena av de nya brotten gäller en 38-årig man som sköts till döds i Skärholmen i mars 2008.

– I fallet i Skärholmen och i Rotebro har offren blivit kontaktade på telefon och tillvägagångssättet är väldigt lika, säger Ulf Göranzon, presstalesman på Länskriminalpolisen i Stockholm.

38-åringen i Skärholmen lockades ut ur sin lägenhet och ner på en parkering. Där sköts han till döds med flera skott.

Mordförsöket i Zinkgruvan i Askersund gick annorlunda till. Offret sköts i benet och magen av en okänd man när han lastade ur saker ur sin bil.

Åklagaren Ewa Tvengström ville inte lämna några kommentarer vid häktningsförhandingen utan hänvisade till förundersökningssekretess.

Förhandlingarna skedde bakom stängda dörrar.

Åtal ska vara väckt senast 19 maj.