Kommunen: Vi har löst situationen

NYHETER

Paret Kojefors kommer att få bo tillsammans, lovar Eskilstuna kommun.

– Vi har löst situationen, säger Benny Karlsson, vuxennämndens ordförande.

Men än finns inget konkret förslag.

Aftonbladet har tidigare rapporterat om det äldre parets jobbiga situation. Arne Kojefors, 94, vill fortsätta att bo tillsammans med sin hustru Gunnel, 86, men klarar inte av att vårda henne själv i hemmet.

Därför har paret bett om att även han får flytta in på äldreboendet.

Kommunen har hittills sagt nej med motiveringen att Arne inte kan gå före andra äldre som faktiskt behöver hjälpen.

Behöver egen hjälp

En ny utredning visar nu att 94-årige Arne också är i behov av en plats på ett boende för att klara sig, skriver tidningen Folket på nätet.

Det ökar chanserna för att han och frun Gunnel ska få bo ihop.

I går träffade paret kommunen, men fick inte heller då något klart besked om hur deras gemensamma framtid kommer att se ut.

I dag meddelar Eskilstuna kommun att parets önskan kommer att uppfyllas.

– Vi har löst situationen. Antingen får de bo i en lägenhet tillsammans eller också får de bo i olika rum på ett äldreboende. De kommer att kunna bo så att de blir nöjda, säger Benny Karlsson, odförande i vuxennämnden.

"Inte lämpligt"

Ännu har inget konkret förslag presenterats och paret vet inte hur framtiden kommer att se ut.

Klart är att Arne inte kommer kunna flytta in hos Gunnel på äldreboendet.

– Jag tror inte att det är lämpligt. De har fått några förslag som de nu ska ta ställning till. De kommer att få avsluta sina liv tillsammans och jag står för vartenda ord av det, säger Benny Karlsson.

Det är inte första gången kommunen har fått in förfrågningar av den här typen och varje gång har det gått att lösa så att de inblandade blir nöjda.

Aftonbladet har utan resultat sökt Thure Morin, förvaltningschef på vuxennämnden, för fler detaljer om de alternativ som paret erbjudits.