18-åring häktad för mordet på Adam

1 av 2 | Foto: P-O SÄNNÅS
Ytterligare en man häktades under fredagen misstänkt för mord på 18-årige Adam Berg.
NYHETER

Ytterligare en man häktades i dag misstänkt för mord på 18-årige Adam Berg.

Enligt Aftonbladets källa slogs Adam ihjäl med en hammare.

Den häktade mannen nekar till brott.

Den 18-årige mannen fördes in i rättssalen iklädd kriminalvårdens grön kläder. Han såg tämligen oberörd ut när kammaråklagare Lucas Eriksson begärde honom häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.

Efter cirka en timmes förhandlingar beslutade Solna tingsrätt att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord på Adam Berg, 18. Rätten beslutade också att mannen ska beläggas med restriktioner.

I går häktades även 18-åringens kamrat misstänkt för mordet.

Slogs ihjäl med en hammare

Adam Berg försvann den 20 augusti förra året. Sista spåret efter honom var ett telefonsamtal med hans mobil på Hornsgatan i Stockholm.

Enligt åklagaren mördades Adam samma dag. En källa säger till Aftonbladet att en av de misstänkta männen i förhör bröt ihop och sedan berättade att Adam slogs ihjäl med en hammare.

Kroppen hittades begravd i ett skogsområde i Bålsta, efter att en av de misstänkta visade polisen platsen, uppger Aftonbladets källa.

Nekar till brottet

Åklagare Lucas Eriksson vill inte kommentera fallet. 18-åringen nekar till brottet. Hans advokat Thomas Martinsson säger att han inte är imponerad av åklagarens bevisning.

– I dag krävs det inte mycket för att få en person häktad för mord. Men min klient tar det här bra, säger han.

Dagens förhandling hölls bakom stängda dörrar.

ARTIKELN HANDLAR OM