Plågade ihjäl kaniner – i dag dömdes männen

Tre män får fängelse för djurplågeri

Foto: PER-OLOF SÄNNÅS
BRÄNDE IHJÄL KANIN Fyra unga män misstänks för djurplågeri.
NYHETER

Den ena kaninen bakbands och sprutades ner med tändvätska.

Djuret kämpade desperat i flera minuter tills det dog – och allt fångades på film samtidigt som männen skrattade.

I dag dömdes tre av dem till fängelse för djurplågeriet som beskrivs som ett av de vidrigaste fall polisen sett.

När rättegången hölls mot de fyra männen i åldrarna 18 till 22 i Södertörns tingsrätt för en vecka sedan blev stämningen känslosam.

Flera åhörare grät, djurrättsaktivister ropade "avskum" till de åtalade männen och polis tvingades gripa in och avlägsna flera personer från rättssalen.

Stampade, brände och sparkade

De unga männen döms för att ha köpt två kaniner för att hetsa sin hund att bli mer aggressiv.

De dödade dem sedan genom att stampa, bränna och sparka dem i något som Södertörns-polisen beskrivt som ett av de vidrigaste djurplågerifall de haft.

"Var en idiot"

Polisen upptäckte djurplågeriet när de gjorde en husrannsakan i en annan brottsutredning. De hittade då hemmafilmer med ett fruktansvärt innehåll, hur de unga männen utsatte de små kaninerna för den fruktansvärda behandlingen. Männen tvingade sin hund att se på när de dödade kaninerna.

– Jag får stor ångest när jag tänker på det. Jag kan inte fatta att jag var en sån idiot, sa en av männen under rättegången.

Fick fängelse

I dag föll domen. Tre av männen dömdes till fängelse, fyra respektive tre och två månaders fängelse. En av dem, den ynste killen som bara var 17 år när brottet begicks, får böter.

Tingsrätten anser att kaninerna fått lida avsevärt, både fysiskt och psyiskt, och att männen därför bör få kännbara straff.

Hunden är i dag omhändertagen och mår enligt domen bra.