Lärare slog elev i huvudet med metallvikt

NYHETER

En fysiklärare försökte slå ihjäl en 14-årig elev genom att upprepade gånger dunka pojken i huvudet med en 3-kilosvikt.

Samtidigt skrek han ”Dö, dö, dö!”

Fysikläraren Peter Harvey i Nottingham, England, var känd bland eleverna för att ha ett instabilt humör. Flera gånger tidigare hade barnen försökt provocera honom till utbrott samtidigt som de filmade honom.

En julidag förra året lyckades de, enligt The Sun.

Matade slag

Efter att de hade spelat volleyboll med ihopknöglade papperslappar, lekt med en bunsenbrännare och fäktats med linjaler rann bägaren över för Harvey. Han tog den stökigaste pojken i kragen och släpade ut honom ur klassrummet.

Men han stannade inte där. Han drog med sig pojken genom korridoren och in i en labbsal. Där beväpnade han sig med en 3-kilos laboratorievikt och började mata slag i huvudet på den liggande 14-åringen och skrek ”dö, dö, dö!”

En annan elev försökte dra bort Harvey. Läraren svarade genom att slunga vikten mot eleven, men missade.

En annan lärare hittade senare Harvey i klassrummet med knutna nävar, fortfarande skrikande ”dö, dö, dö!”

Var avstängd

Under måndagen inleddes rättegången mot Peter Harvey. Han erkänner att han efter händelsen trodde att han slagit ihjäl pojken.

– Det kändes som att jag inte var där. Det var som att jag såg på tv, sade han till rätten enligt The Sun.

Han har undervisat på skolan i 16 år. För drygt ett år sedan stängdes han av efter att ha berättat för en syokonsulent att han inte var pålitlig och att han kunde skada någon. Efter några månader var han emellertid välkommen tillbaka till skolan, men han var sig inte lik. Bland eleverna var han känd för att inte ha kontroll över klasserna, och de försökte ofta provocera fram reaktioner från honom.

Den 14-årige pojken överlevde attacken men fick spendera fem dagar på sjukhus med skallfrakturer och blödningar i hjärnan.